La Falla Infantil de Sant Roc de Paterna ajudara els xiquets saharauis

1427

La comissió de Sant Roc de la localitat de Paterna realitzarà, des del dia de la plantà, 15 fins al 19 de març, una acció solidària en favor de l'ONG paternera 'Sàhara Lliure'. En concret la comissió instal·larà dues vidrioles, una en l'entorn del monument infantil i l'altra en el del seu carrer adornat, amb l'objectiu de recavar fons per a poder destinar-los als programes 'Caravana Solidària' i 'Vacances en Pau' que desenrrollen anualment des de l'ONG.

El president de la comissió, Santiago Puentes, ha destacat que "un any més volem tornar a mostrar el costat solidari que en té Sant Roc. Ja és quasi una tradició que durant la setmana fallera es faça algun tipus de iniciativa solidària amb el fi d'ajudar als que més ho necessiten aproftant que els nostres monuments i el nostre carrer són llocs que registren milers de visites durant la setmana fallera".

"Enguany la nostra falla tracta el problema que patix el territori del Sàhara del nort d'Àfrica, amb el seu gran desert i la falta de identitat a la qual es veu obligat el poble  saharaui reivindicant buscar una solució per als xiquets i xiquetes saharauis que són els qui més pateixen al cap i a la fi aquest problema. Per aquest motiu, des de la junta directiva es va decidir apostar per al gran llabor que realitza 'Sàhara lliure' en el municipi i realitzar esta col·laboració al seu treball", ha assenyalat el president.

Per la seua part, des de l'ONG Sàhara Lliure han declarat: "agraïm la iniciativa de la Falla Sant Roc de Paterna tant en la visibilització de la situació del poble saharaui en la seua falla infantil, aprofitem per a felicitar-los per haver resultat guanyadors del ninot indultat una escena que recorda la iniciativa de 'Vacances en Pau', com a que ens hajen triat enguany com a entitat receptora de la recaptació solidària que ajudarà als nostres projectes com la Carava d'aliments, Vacances en Pau i altres amb els que hi col·laborem.

"Estes iniciatives són indispensables per a sensibilitzar sobre la situació de la població refugiada als campaments com a qui pateixen la vulneració continua dels drets humans als territoris ocupats del Sàhara Occidental. Farem arribar la solidaritat de la Falla Sant Roc i el seu compromís, una vegada més demostrant el caràcter solidari de Paterna i les seues falles", han declarat fonts de l'ONG.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.