Els municipis de l’Horta promouen els mètodes de transport sostenibles a la Setmana Europea de Mobilitat

1564

Amb motiu del Dia europeu sense cotxe que es celebra el 22 de setembre, molts municipis aprofiten per celebrar estos dies la seua Setmana de la Mobilitat amb diferents activitats i propostes encaminades a promocionar els mètodes de transport sostenibles i compartits. Entre d’altres, Paiporta, Torrent, Manises o Alboraia tenen programades diverses activitats.

Setmana de la mobilitat a Paiporta.

A Torrent, la Setmana de la Mobilitat va començar el divendres 15 de setembre. L’Ajuntament ha preparat una programació amb una gran quantitat d’activitats lúdiques per a tots els públics. La programació es va inaugurar el divendres amb la jornada de portes obertes Bicis para todas. Conoce la movilidad sostenible de tu ciudad.

El dissabte, el programa va continuar a la plaça Unió Musical, que va acollir la jornada lúdica Toma la calle, una activitat que va comptar amb la presencia de l’alcalde, Jesús Ros, i altres integrants de la corporació municipal i que va congregar xiquets i xiquets a més d’adults que es van interessar per l’exposició de cotxes ecològics creats per l’alumnat de l’IES La Marxadella.

Les activitats continuaran aquest dimecres amb la presentació dels nous models de TorrentBici que inclouran novetats com la compatibilitat amb el sistema de bases de bicicletes de València. A més, “durant aquesta setmana, des del 16 al 24 de setembre, el transport públic de TorrentBus serà totalment gratuït”, recorda el regidor de Mobilitat, José Antonio Castillejo.

Promoció del transport sostenible a Paiporta

A Paiporta, l'Ajuntament se sumarà per tercer any consecutiu a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible amb una sèrie d'activitats que començaran aquest dimecres, 20 de setembre, i que aniran enfocades a la promoció de mètodes de transport sostenibles i compartits, i a polítiques de mobilitat respectuoses amb el medi ambient.

La Setmana Europea de la Mobilitat es dedica enguany a la promoció de l'ús del transport col·lectiu baix el lema Compartir et porta més lluny. Aquesta campanya a escala continental aposta en 2017 a donar a conèixer els avantatges del transport compartit, com són els autobusos o els trens, i fins i tot altres mitjans més innovadors i relacionats amb el desenvolupament tecnològic com els vehicles compartits o els sistemes de préstec de bicicletes.

El regidor d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Pep Val, ha afirmat que “per al govern de Paiporta, l'aposta per una mobilitat més sostenible i menys contaminant és fonamental. Hem de fer que els pobles i ciutats tinguen uns carrers més pacífics, on es pose al vianant en el centre de les polítiques de mobilitat”.

La Setmana de la Mobilitat a Paiporta comença aquest dimecres amb la xarrada sobre Seguretat en la conducció a càrrec de la Policia Local a l'Autoescola Amunt, a partir de les 11.00 hores. De vesprada, a les 19.30 hores, a l'Ajuntament, es presentarà l'Acord per la Mobilitat Sostenible de Paiporta, al qual estan convidades totes les associacions i entitats ciutadanes locals. A més, es presentarà el projecte de carril bici que unirà les dues vores del Barranc de Xiva pel Pont Nou, i les noves senyals acústiques i cronòmetres instal·lats a diferents semàfors de la localitat.

Les activitats continuaran el dijous dia 21, amb la passejada a peu per la Ruta Saludable Interurbana. El trajecte serà d'uns 3.100 metres i les inscripcions es poden realitzar al Poliesportiu, amb un regal per a les 100 primeres persones que s'apunten. La cita començarà a les 19.30 hores.

El divendres dia 22 tindrà lloc el Dia sense cotxe, amb restriccions de circulació de vehicles a motor al centre de la població. De vesprada, a partir de les 19.00 hores a L'Auditori Municipal, es projectarà la pel·lícula Bikes VS Cars, amb la ponència del doctor en Antropologia i llicenciat en Psicologia i Antropologia Social i Cultura, Diego Ortega Botella. A més, a les 19.30 hores es portarà a terme l'activitat Caminades Culturals, que permetrà als i les assistents descobrir com ha canviat Paiporta en les últimes dècades a través d'una visita comentada a l'exposició fotogràfica urbana El Museu ix al carrer, jo vaig estar ací, a càrrec de la directora del Museu de la Rajoleria, Eva Sanz. La caminada començarà a la Plaça La Casota.

La Setmana de la Mobilitat de Paiporta es tancarà el diumenge 24 amb la tradicional matinal de bici-patins, a partir de les 10.00 hores amb eixida a la Plaça Major. En aquest mateix emplaçament hi haurà activitats a partir de les 11.00 hores que inclouran un circuit inflable gegant de Balanz Bike, un de proves per a bicicletes tipus Handy per persones amb discapacitat motòrica, una exposició de vehicles elèctrics i un taller de reparació ràpida de bicicletes, a càrrec de la Unió Ciclista de Paiporta.

Ruta en bici per Alboraia

L'Ajuntament d'Alboraia va organitzar aquest dissabte 16 una ruta de 10,5 quilòmetres amb bici per l'horta i les platges d'Alboraia. La ruta va començar a les 11 del matí en el Passeig Aragó amb el recorregut urbà dels carrers i carrils ciclables de la localitat per a continuar pel carril bici de la Partida del Calvet, recorrent tots els camps de cultiu, sèquies i alqueríes de l’horta fins a la platja de la Patacona.

L'esdeveniment va comptar amb la participació de més de 50 ciclistes que, després de la jornada, van recuperar forçes amb una degustació d'orxata i fartons. A l'activitat va acudir l'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, acompanyat per membres de la corporació municipal, que van utilitzar el recentment estrenat servei de préstec de bicicletes públiques de la localitat, 'Xufabike'.

Membres de la Policia Local i Protecció Civil d'Alboraia es van encarregar de vetlar per la seguretat de tots els participants. Alboraia tancarà la setmana de la mobilitat amb la celebració del Dia sense cotxe el divendres 22 amb nombroses activitats que tindran lloc des de les 11.30 hores a l'Avinguda de l’Orxata.

Bicicletes antigues a Manises

L'alcalde de Manises, Jesús Borràs, i alguns membres de l'equip de Govern van gaudir de les dues activitats programades el dissabte passat amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat. Per una banda, un recorregut amb bicicletes antigues i ciclistes vestits d'època pel centre històric de  la ciutat i per altra, una demostració de ball de swing.

El diumenge a la Ciutat de l'Oci i de l'Esport de Manises es van celebrar diverses activitats com una ruta cicloturística, un circuit mòbil per a xiquets o una exhibició de patinatge artístic, per celebrar la Setmana Europea de la Mobilitat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.