El veïnat de Rafelbunyol participarà en les decisions municipals

0
3 lecturas

Rafelbunyol aprova ahir, per unanimitat al ple, la seua adhesió a la Xarxa de Governança Participativa Municipal de la Comunitat Valenciana. Un pas més per a continuar enfortint els vincles entre l'administració local i el veïnat i la implicació de la ciutadania en els assumptes públics.

El veinat s'implica en el procés de governaça/ Foto: Rafelbunyol

"Per a nosaltres la participació ciutadana és molt més que una obligació que les administracions públiques tenim el deure de desenvolupar. És un dels pilars bàsics sobre els quals se sustenta la nostra política i forma de governar" assegura Fran López, alcalde de Rafelbunyol.

La Xarxa de Governança Participativa Municipal a la Comunitat Valenciana pretén ser un instrument de col·laboració, debat i reflexió entre la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, competent en matèria de participació ciutadana, i els municipis i mancomunitats d'àmbit comarca, entorn de les polítiques locals de participació ciutadana impulsades al territori valencià.

Amb aquesta adhesió, Rafelbunyol es compromet a continuar potenciant un model de governança participativa municipal amb una sèrie d'accions plasmades en un decàleg que constitueix la carta d'adhesió, com identificar els agents afectats per les polítiques públiques i garantir la seua participació en les polítiques públiques, així com impulsar programes de formació sobre la cultura participativa, entre d'altre moltes qüestions.

La Xarxa, a més, té com a objecte impulsar i coordinar les actuacions que es desenvolupen en els diferents municipis i comarques compromesos amb la participació ciutadana, intercanviar experiències entre les administracions i proposar accions conjuntes.

 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí