El primer pregó de la història dóna el tret d’eixida als moros i cristians de Torrent

684

Les festes de Moros i Cristians de Torrent donaren el tret d’eixida amb la celebració del pregó. Per primera vegada, la Torre acollí un acte oficial de començament de festes, protagonitzat en esta primera ocasió per l’alcalde Jesús Ros. El primer edil aprofità la salutació per a recordar els festers i les festeres que fa tres dècades posaren en marxa els Moros i Cristians a Torrent.

pregón moros y cristianos TorrentAixí mateix, en l’anunci oficial del començament de les celebracions Ros reconegué “el sacrifici, l’esforç i el treball de tots aquells que formen part de les filaes, les comparses i dels seus representants en la Federació de Moros i Cristians, que fan possible unes festes que ja són un referent en l’àmbit regional”. El pregó en la Torre tingué lloc en acabar l’ofrena als sants patrons Abdó i Senén en la parròquia de l’Assumpció de Nostra Senyora.

Amb l’alcaldesa, des de la Torre donaren la benviguda a les festes el regidor de Festes, José Antonio Castillejo, amb els màxims representats dels dos bàndols. D’una banda, estaven l’alferes moro, Eduardo Hidalgo, de la comparsa Berberiscos, i la capitana mora, Laura Simó, de Buadin’ss. Les tropes cristianes estigueren representades pel seu alferes, Javier Peris, de Montesa, i Enrique Vázquez, de Forquers.

Al ritme de les bandes de música i les xarangues, les filaes cristianes i les comparses mores recorregueren l’avinguda en este acte que servix per anunciar als veïns i veïnes de Torrent que les festes ja estan en marxa. Milers de persones s’acostaren al recorregut per a gaudir del color i l’ambient de la desfilada que, com ja és tradicional, acabà en el centre de majors Santa Elena.

Al llarg de l’avinguda, els festers repartiren xocolate de Torrent al públic. Cada any les persones majors gaudixen de l’improvisada entrada mora i cristiana protagonitzada pels festers majors i menuts i les bandes de música.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.