El Mercat del Cabanyal estrena aire condicionat no tòxic

423

El regidor de Comerç de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha explicat que s’ha canviat el sistema de climatització del mercat del Cabanyal per millorar el funcionament de l’edifici, de forma que s’assegura un confort tèrmic tant a clients com a treballadors del mercat.

L’acció de substituir els equips “ha constituït una mesura necessària” perquè els que hi havia fins ara instal·lats en el mercat funcionaven mitjançant un refrigerant anomenat R22, un gas fluorat que no es pot recarregar ni manipular des de l’1 de gener de 2015 per la seua condició de contaminant, que destruix la capa d’ozó i incrementa l’efecte hivernacle i el calfament global.


Este és el motiu pel qual els equips anteriors no podien seguir en funcionament, de manera que la regidoria de Comerç ha invertit –en part amb fons EDUSI– 203.287 euros en la retirada d’estos equips i en la seua substitució per quatre noves unitats compactes més modernes i no tòxiques que disposen d’un refrigerant d’alta seguretat, no tòxic, no destructor de la capa d’ozó i no inflamable.

 

Altres intervencions

De forma complementària a estos treballs, també s’han substituït les actuals escales d’accés per al manteniment dels equips de climatització, per unes escales i plataformes metàl·liques que permeten un còmode i més segur accés als equips per realitzar un adequat manteniment dels mateixos.

Un aspecte fonamental que s’ha tingut en compte per a l’organització i execució de les obres és que el mercat havia de continuar funcionant amb normalitat durant la realització de les mateixes. Per tant els treballs s’han fet per fases, fora de l’horari de funcionament del centre. 

 

El primer EDUSI de l’Ajuntament de València per al Cabanyal

“És una enorme satisfacció que un objectiu tan prioritari i necessari com la revitalització i regeneració del Cabanyal-Canyamelar mitjançant l’estratègia de desenvolupament urbà i sostenible (EDUSI) escomence per una actuació de Comerç i, concretament, pel Mercat del Cabanyal. És una excel·lent manera de fer barri, al mateix temps que promovem el xicotet comerç i de proximitat”, ha dit el regidor Galiana.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.