El Festival L’Horta Nord Folk arriba a la seua cinquena edició amb Lüla Reyna, Gener i El Petit de Cal Eril

0
183

El Festival L’Horta Nord Folk enceta amb satisfacció la seua cinquena edició amb tres propostes musicals que s’endinsen dins de la música d’arrels però sense oblidar les noves tendències musicals i la fusió amb nous sons. Enguany l’oferta musical del festival no deixarà indiferent a ningú: Gener, Lüla Reyna i El Petit de Cal Eril conformen un cartell d’autèntic luxe per a un festival que continua amb la idea de conjuminar tradició i noves tendències musicals.

Horta-nord-Folk-2016El Peti de Cal Eril està en plena gira de presentació del seu últim treball, La força, i aterra a Rocafort en una de les seues primeres cites. Per tant, és una ocasió única per a gaudir en directe dels nous temes de Joan Pons, ja que fins al moment no ha programat més concerts dins de la Comunitat Valenciana.

Gener és una proposta d’autor en clau valenciana, personal i moderna amb influències de música d’arrel americana, cançó mediterrània i pop somiador i al mateix temps sofisticat. Per últim, Lüla Reyna ens descobrirà que el folk mexicà no és només mariachis i tequiles. Cal escoltar-la per a desenterrar tota la música tradicional mexicana fusionada amb gèneres com el jazz. Tot un plaer per als sentits.

El festival se celebra dissabte vinent 21 de maig als jardins de la Casa de la Cultura de Rocafort amb accés gratuït. A més a més, manté la seua proposta per crear un ambient acollidor tant per als músics com per al públic assistent, conservant el seu caràcter humil i comarcal.

En altres edicions han passat per l’escenari d’aquest festival artistes de la talla de Sènior i el Cor Brutal, Urbàlia Rurana, Miquel Gil, Isaac Ulam o Mara Aranda & Solatge, Samuel Reina, Musicants, Trïlla o Sokolé entre d’altres, convertint a aquesta cita en una de les imprescindibles del calendari musical de cada any a la província de València.

El Festival L’Horta Nord Folk que se celebra a Rocafort està organitzat per la Regidoria de Cultura de Rocafort de l’Ajuntament de Rocafort i l’associació cultural i social Promoure i enguany comptarà amb la col·laboració de 27 Ladridos en la difusió de l’esdeveniment.

El Festival L’Horta Nord Folk va nàixer de la necessitat de crear nous espais de comunicació a València. L’objectiu era donar a conéixer un tipus de música, generalment d’estils minoritaris com el folk. Des de l’organització consideren que s’han complit aquestes expectatives. De fet, cinc anys de festival de música folk a València ho confirmen.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here