El coronaviris congela la creació d’empreses a Manises: només hi ha 19 més que en 2019

543

El Centre de Promoció i Desenvolupament Municipal, de Manises, va acollir el plenari del Pacte Local per la innovació, la ocupació i el desenvolupament empresarial, que va analitzar l’afecció de la crisi del coronavirus a la salut de la societat però també a l’activitat econòmica de les persones i les empreses de Manises.

Segons el informe presentant pel Centre de Promoció i Desenvolupament Municipal, l’atur en Manises ha pujat de 2.655 persones aturades en novembre de 2019, a 3.179 en agost de 2020. La xifra va arribar al seu punt més alt en juny d’aquest any amb 3.284 persones aturades a Manises. En aquesta línia, les contractacions a Manises han baixat de 872 contractes a novembre de 2019 a 334 a agost de 2020.

Pel que fa a l’activitat empresarial, Manises té donades d’alta a l’Agència Tributaria un total de 3.114 empreses, de les quals 464 s’han donat d’alta com noves mercantils en 2020. A l’altra cara de la moneda, les empreses de Manises que s’han donat de baixa han sigut un total de 445.

Estes xifres es varen donar a conèixer en la reunió del Pacte Local per la innovació, la ocupació i el desenvolupament empresarial, una agrupació que integra l’ajuntament, els agents econòmics i els agents socials.

Jesus Borras i Pilar Bastante pacte empleo ManisesL’acte, que varen presidir l’alcalde Jesús Borràs i la regidora de Promoció Econòmica Pilar Bastante, va centrar l’ordre del dia en la reactivació i dinamització de l’economia i la ocupació front al coronavirus.

Després d’analitzar la situació de les empreses i les dades d’ocupació i desocupació que el Departament de Promoció Econòmica manté actualitzats, l’alcalde va explicar que “ara més que mai, és el moment d’ajuntar esforços i buscar entre tots i totes idees que es concreten en projectes. Amb el Covid-19, som conscients que l’activitat econòmica està penjant del fil i volem donar suport i seguretat a tot el sector econòmic de Manises, conjuntament amb diferents associacions d’empresaris i comerciants de Manises que formen part del pacte per la innovació i promoció econòmica”.

Per la seua banda, la regidora de Promoció Econòmica, Pilar Bastante, va destacar  “el compromís de reunir-nos dintre de dos mesos i aportar idees i propostes per millorar tot el teixit empresarial de Manises”, així mateix, la regidora va apuntar que “amb la crisi de la pandèmia és més necessari que mai estar al costat de tot el teixit empresarial i buscar solucions entre tots. L’ajuntament es posa a disposició de tots per a qualsevol suport que puguen necessitar”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.