Diputació dona suport a la candidatura de Manises com a ‘Ciutat creativa de la Unesco’

838

La Diputació de València ha aprovat al ple una declaració institucional, al comptar en el vot favorable de tots els grups, per donar suport a l’Ajuntament de Manises en la seua candidatura de Ciutat Creativa de la UNESCO en la categoria d’Artesania i Arts Populars.

Pleno Diputacion pandemia fondosLa declaració, presentada per Compromís, tenia com a objetiui col•laborar en la difusió i les accions encaminades a obtenir el reconeixement internacional que mereix la ciutat de Manises.

La Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO es va crear en 2004 per a promoure la cooperació cap a i entre les ciutats que identifiquen la creativitat com a factor estratègic de desenvolupament urbà sostenible.

Les 180 ciutats que actualment formen la Xarxa treballen juntes cap a un objectiu comú: posicionar la creativitat i les indústries culturals en el centre del seu pla de desenvolupament local i cooperar activament en l’àmbit internacional en la matèria. A Europa per la seua ceràmica han sigut declarades ciutats creatives les ciutats de Barcelos (Portugal) i Limoges (França).

L’Ajuntament de Manises compta també amb el suport de la Universitat Politècnica de València i posseeix un grup d’investigació dedicat a la Gestió turística del Patrimoni Natural i Cultural de l’Institut de Restauració del Patrimoni i, en particular, a la «Redacció de documents tècnics de gestió patrimonial i projectes turístics.

Les Ciutats Creatives de la UNESCO són socis clau de la UNESCO per a la implementació de l’Agenda per al Desenvolupament després de 2015 pel que fa al desenvolupament urbà sostenible. A l’estat espanyol pertanyen a la xarxa els següents municipis: Barcelona (Literatura), Bilbao (Disseny), Dénia (Gastronomia), Sevilla (Música), Burgos (Gastronomia), Granada (Literatura), Terrasa (Cinema) i Llíria (Música).

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.