Compromís denuncia que la inclusió de la taxa del fem en el rebut de l’aigua ha fet augmentar el pagament per part dels veïns fins a un 500%

383

Compromís per Foios ha denunciat que des d’enguany els veïns de Foios paguen en el rebut de l’aigua la taxa del tractament del fem. Estos diners aniran directament a l’Entitat Metropolitana de Residus (EMTRE) al mateix temps que l’ajuntament continuarà cobrant per la recollida del fem, han afirmat.
D’esta manera, els veïns pagaran dues vegades pel mateix servici que l’any passat ja teníen: “una vegada a l’ajuntament en la taxa del fem i l’altra en el rebut de l’aigua a través d’Omnium Iberico SA amb la taxa TAMER de tractament de residus”.

L’EMTRE cobra la taxa (TAMER) en els rebuts municipals i aplica un doble criteri: per una banda segons el calibre del comptador i per l’altra segons el consum de l’aigua.

Així, a Foios, una família que faça un consum normal de fins a 130m³ pagarà 44, 40 € anuals si té un comptador de calibre inferior a 20 mm i 133, 20 € si el calibre és superior a 20mm. A més a més, dels 25, 20 € anuals de la taxa de fem que pagarem a l’ajuntament.

Alguns veïns del municipi ja s’han queixat perquè allò que han pagat pel tractament del fem en el primer trimestre, per culpa d’este sistema “injust i abusiu”, s’ha vist incrementat en alguns casos “en més d’un 500%”.

Este sistema de cobrament fa que les vivendes desocupades paguen una taxa mínima de 22, 20 €, mentre el gran parc de vivendes construïdes en el municipi “no aportaran ni un euro al tractament de residus, tot i que en la construcció si que gastaren aigua i generaren bona cosa de residus sòlids”.

Compromís per Foios iniciarà una campanya d’informació als veïns perquè l’EMTRE rectifique el sistema de cobrament.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.