Ciutadans acusa Fuset de relegar en Expojove a la Junta Central Fallera

521

El grup Ciutadans (Cs) de l'Ajuntament de València ha acusat el regidor i president de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, de relegar la Junta Central Fallera (JCF) "al més pur obscurantisme" en l'actual edició d'Expojove per instal·lar un pavelló "mut", en no senyalitzar que pertany a l'organisme faller, segons ha denunciat la regidora Amparo Picó.

“Ens hem quedat de pedra quan hem vist el pavelló de la institució fallera. Ho hem vist perquè ens ho han indicat. Em pareix que és una mesura més per a relegar a les Falles i una mostra del poc cas real del tripartit. És un pavelló apagat i muntat sense ganes on l'animació a la lectura fallera és inexistent. Exigirem explicacions de per què es fa d'eixa forma. Considerem el muntatge una falta de respecte a les comissions falleres participants en el concurs de maquetes”, ha afirmat la també consellera en el Consell Rector de la JCF.

Cap distintiu indica que aquest pavelló pertany a la Junta Central Fallera. Foto: Ciutadans

L'edil Picó hi ha acusat a l'edil Fuset d'incomplir els seus propis criteris del lema de l'actual edició d'Expojove, “Llegim”, per a animar a la lectura als més xicotets. “En el pavelló de la JCF poc s'anima a la lectura de la festa fallera. Més aïna a veure maquetes que els xiquets no saben ni que pertanyen ni de qui són. I això que literatura fallera existix i variada així com jocs fallers”, ha dit Picó.

Igualment, la regidora de Cs ha lamentat que els grups antimilitaristes protagonitzaren una protesta contra la presència de l'Exèrcit en el mateix pavelló. “És la primera que açò succeïx. Si és així, a partir d'ara qualsevol col·lectiu pot entrar a Expojove a protestar o a manifestar-se. Veiem licites les queixes d'estos col·lectius en la porta de la fira dins de la llibertat d'expressió però dins considerem que ha existit una fallada de seguretat i així demanarem explicacions”, ha dit Picó.

L'edil Amparo Picó també ha considerat inadequat l'espai on s'ha muntat l'espai de l'Exèrcit així com el de la Policia Local, Bombers i Protecció Civil. “Recolzem i protegim la presència de l'Exèrcit, de la Unitat Militar d'Emergències (UME) i dels altres cossos de seguretat. Veiem molt positiu que els xiquets i jóvens coneguen les missions de pau de l'Exèrcit, la labor de la UME i de la nostra Policia Local i Protecció Civil, els treballs de la qual han sigut reconeguts en reiterades ocasions per distints organismes nacionals i internacionals”, ha dit Picó.

L'edil Picó va lamentar que el tripartit seguisca sense comptar amb el Consell de la Joventud per a planificar Expojove: “Una fira d'estes característiques dedicada als xiquets i a la joventut ha de comptar amb l'opinió dels col·lectius juvenils”.

Finalment, va concloure que Expojove ha de tornar a comptar amb un espai per a les festes de tota la ciutat de València com la Setmana Santa Marinera, el Corpus, la Fira de Julio, el Nou d´Octubre o Sant Vicent Ferrer o altres celebracions, no sols les Falles.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.