Castelló llança la nova plataforma digital per a les associacions de la ciutat

16

La regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Castelló de la Plana ha presentat el nou registre digital d’entitats, una plataforma on es poden localitzar fàcilment totes les associacions de la ciutat i consultar dades sobre la seua activitat. La plataforma, concebuda y dissenyada per la Fundació Horta Sud, permet que la ciutadania consulte les associacions existents i la programació anual.

La plataforma ja està activa i es pot consultar a la web castello.associacions.org. Des de la setmana passada la ciutadania té la possibilitat de consultar les associacions existents en la ciutat de Castelló de la Plana, informar-se sobre la programació anual i buscar pel nom o clicant sobre el mapa. La plataforma permet també a les entitats veure de manera senzilla les seues dades i modificar la informació.

A més de proporcionar dades bàsiques sobre l’activitat i la localització, la plataforma també facilita l’accés a pàgines web o perfils de xarxes socials de les entitats que en tenen, així com la informació de contacte de cada entitat. Aquesta eina s’ha llançat coincidint amb la tornada de l’activitat als centres cívics, que es preveu que comence amb l’arribada de la fase 3.

“Necessitem més que mai el teixit associatiu de Castelló, una xarxa de persones que amb el seu treball diari facilitaran la reconstrucció social dels nostres barris”, ha assegurat Francesc Mezquita, regidor de Participació Ciutadana. “Aquest serà un exercici de transparència i un recurs per a donar visibilitat a totes eixes associacions que són el cor de la ciutat”, ha incidit el regidor en relació amb el lema de la campanya. Mezquita ha recordat que Castelló compta amb 825 associacions que “dinamitzen la vida dels barris, tenen cura de persones majors, ofereixen oci educatiu, creen xarxes de suport mutu i solidaritat i generen llocs de treball, totes elles funcions fonamentals en una conjuntura social i econòmica com aquesta que vivim”.

En aquest sentit, la regidoria de Participació Ciutadana, en col·laboració amb la Fundació Horta Sud, ha llançat una campanya informativa per a donar a conéixer el nou registre municipal digital d’associacions a totes les entitats de la ciutat.

L’impacte de les associacions de Castelló

Segons l’estudi de l’Avaluació de l’Impacte de les Associacions de 2019, un informe elaborat conjuntament per l’Ajuntament de Castelló i la Fundació Horta Sud, el teixit associatiu de la ciutat realitza més de 2.000 activitats puntuals a l’any en les que participen una mitjana de quasi 200 persones per activitat, així com unes 4.000 activitats periòdiques a l’any en les que participen una mitjana d’un poc més de 50 persones. El moviment associatiu gestiona i dinamitza gran part de l'activitat sociocultural la ciutat, mitjançant les activitats extraescolars, socials, esportives, culturals, educatives, musicals, juvenils, etc.

En l’estudi també es demostra que, d’acord amb les dades de les 134 associacions analitzades, a la ciutat de Castelló hi ha 12.141 persones associades i els ingressos ascendeixen a 8.258.613 d’euros. També s’estima que les entitats de la ciutat generen aproximadament 2.300 llocs de treball directe, dels quals el 63% són contractes a temps parcial (professorat de tallers, de classes de música, entrenadores i entrenadors esportius, etc.). Un 37% dels llocs de treball són a temps complet, i això sense tenir en compte tots els llocs de treball indirectes, com els relacionats amb les empreses d’espectacles, les floristeries, la restauració o altres empreses prestadores de serveis contractades per les associacions.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.