Castelló allotjarà la 8a edició de Trovam - Pro Weekend, la Fira Valenciana de la Música

24

La secretària autonòmica de Cultura, Raquel Tamarit, acompanyada de la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l'Institut Valencià de Cultura, Marga Landete; del coordinador de l'IVC Castelló, Alfonso Ribes, i del director de la Fira Valenciana de la Música, Joan Gregori Maria, ha presentat la huitena edició de la Fira Valenciana de la Música Trovam - Pro Weekend, que se celebrarà a Castelló entre l'11 i el 14 de novembre, amb un format híbrid, presencial i en línia, per a adaptar-se a la situació sanitària.

Han estat acompanyats per la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Castelló de la Plana, Verònica Ruiz, i la diputada de Cultura de la Diputació de Castelló, Ruth Sanz, com a institucions col·laboradores.

Segons Raquel Tamarit: "És importantíssim poder celebrar un esdeveniment del sector musical valencià de les característiques del Trovam i més enguany, perquè tots els esforços de Cultura de la Generalitat se centren a facilitar tot el que calga perquè es programe cultura en viu i ens adaptem a les circumstàncies de seguretat que cal establir pels efectes de la pandèmia, però sense oblidar mai que és perfectament compatible dur avant una fira com aquesta seguint en tot moment els protocols i les mesures que marquen les autoritats sanitàries en cada moment", i hi ha afegit: "No ens cansem ni ens cansarem de repetir-ho: promoure la cultura en viu és fonamental, estar al costat del sector també i des de l'Administració autonòmica ens tindran al seu costat per al que calga, com hem fet en aquests últims mesos tan durs amb les diferents actuacions que hem dut a terme: el pla 'reaCtivem'; les ajudes a la música, que les hem augmentades un 78 % i les hem ampliades en modalitats; la programació de concerts en sales privades, i l'organització de la fira més important de la música al nostre territori ací, a Castelló, sabent que cal, també, un suport ferm d'altres institucions i així ho estem reivindicant".

La directora adjunta de Música i Cultura Popular de l'Institut Valencià de Cultura, Marga Landete, hi ha afegit: "Les institucions i entitats organitzadores de la Fira Valenciana de la Música tenim un ferm compromís envers la continuïtat de l'esdeveniment i la huitena edició del Trovam - Pro Weekend tornarà a ser l'espai on els agents musicals compartisquen experiències i debaten sobre la recuperació i el futur del sector, un dels més afectats per l'impacte de l'actual crisi sanitària".

Per últim, el director de la Fira, Joan Gregori Maria, ha explicat: "El Trovam s'adaptarà a les circumstàncies i enguany tindrà lloc mitjançant un format híbrid en el qual prioritzarem les activitats presencials i, en funció de com evolucione la situació, algunes cites de la programació s'oferiran en línia per tal de fer-les accessibles a tothom, però en qualsevol cas seguirem amb atenció les decisions aprovades per les administracions pel que fa a l'aforament, la distància interpersonal i la higiene en espectacles musicals".

Entre el dimecres 11 i el dissabte 14 de novembre, la ciutat de Castelló acollirà les actuacions de Maria Arnal i Marcel Bagés, Ciudad Jara, Le Parody, David Pastor Quartet, Bigott, Cactus, Futuro Terror, Tardor, Badlands, GEM, Meritxell Neddermann i Funkiwis, entre d'altres. D'altra banda, en la vessant professional, l'esdeveniment servirà per a analitzar les conseqüències de la COVID-19 en el sector i les perspectives de futur, entre altres qüestions.

L'Auditori de Castelló disposa de diverses sales amb diferents capacitats i butaques prefixades, un fet que facilitarà l'adaptació de l'esdeveniment als protocols sanitaris. També es prendran les mesures necessàries als altres espais que acullen les actuacions del Trovam - Pro Weekend.

 

La programació artística

La Fira Valenciana de la Música segueix apostant per una oferta que combine projectes artístics consolidats i intèrprets emergents de diferents estils. Així mateix, l'organització ha treballat per configurar una programació paritària que aprope al públic treballs recents.

Per últim, cal recordar que les formacions valencianes són preponderants i que també hi tenen cabuda projectes d'altres punts de l'Estat i internacionals gràcies als acords de la Fira amb cites semblants, com la Fira Mediterrània de Manresa, l'organització Basque Music o el circuit OuTonalidades de Portugal.

La huitena edició del Trovam - Pro Weekend comptarà amb la presència del duet format per la cantant Maria Arnal i el guitarrista Marcel Bagés. La mateixa línia d'investigació segueix Le Parody, que unifica flamenc i electrònica. En la vessant més 'indie-pop', comptarà amb el saragossà Bigott i la vocalista i pianista Meritxell Neddermann. Anna Andreu, Le Nais, Maria Jaume, Fizzy Soup, Escuchando Elefantes, Kings of the Beach, Zetak i els portuguesos Dois, Pois també passaran pels escenaris de la Fira.

D'altra banda, els assistents podran gaudir amb les noves cançons de més d'una quinzena de formacions valencianes, com Ciudad Jara, Cactus, Futuro Terror, Tardor, Badlands, Funkiwis, GEM, Laura Esparza i Carlos Esteban, Vienna, Nuc i Néstor Mir. La Fira comptarà amb una nodrida representació castellonenca, com és el cas de Pleasant Dreams, BlackFang, Montefuji, Lèpoka i Loretta's. El Trovam - Pro Weekend també acollirà propostes de 'jazz', com el trompetista David Pastor i el seu quartet o Elma Sambeat.

Finalment, la Fira Valenciana de la Música recordarà Ovidi Montllor en el 25 aniversari de la seua mort, amb l'espectacle 'Ovidi 25', en què es recuperen cançons de totes les etapes artístiques de l'artista d'Alcoi. El 'cantaor' Xavier de Bétera, la banda femenina de 'reggae' Amazonians i l'espectacle de música familiar d'ELVISent i Jornalers completen la programació.

 

El futur del sector a les trobades professionals

La huitena edició de la Fira Valenciana de la Música abordarà les conseqüències de la COVID-19 en la indústria musical. Bona part dels debats i les activitats professionals tindran com a objectiu establir camins i línies de recuperació i desenvolupament del ram en un context d'incertesa. L'Estatut de l'artista i una nova edició de les Jornades TIIM (Turisme & Indústria Musical) també formaran part de la programació professional del Trovam - Pro Weekend.

L'organització de la Fira ha apostat per aprofundir en 'Les converses del Trovam', el diàleg directe amb un artista que es va inaugurar l'any passat amb Luz Casal. En aquesta edició, les persones convidades seran Christina Rosenvinge i Raül Fernández 'Refree'. Pel que fa als tallers, les persones inscrites podran aprofundir en matèries com els agregadors digitals, el 'playlisting' en Spotify, la indústria del videoclip i l'esponsorització. Com és habitual, l'Auditori de Castelló acollirà entrevistes ràpides ('speed meetings') entre programadors, discogràfiques i artistes.

Des del 2013, i gràcies al treball realitzat al llarg de les set edicions anteriors, la Fira Valenciana de la Música s'ha consolidat com la convocatòria professional més important de la indústria a la Comunitat Valenciana. Així mateix, s'ha de destacar que el Trovam - Pro Weekend forma part del projecte estratègic 'Fes cultura' de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana des del 2016 i està coorganitzat per l'Institut Valencià de Cultura amb altres entitats.

Per concloure, cal assenyalar que la Fira Valenciana de la Música ha renovat la col·laboració amb totes les entitats que ja hi participaven: Cultura de la Generalitat, a través de l'Institut Valencià de Cultura; l'Ajuntament de Castelló; la Diputació de Castelló; À Punt Mèdia; l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM); Cerveza Turia; l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. A més, la Berklee College of Music s'hi ha incorporat com a nova institució col·laboradora.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.