Castelló activa wifi gratuït i d'alta velocitat en sis espais públics de la ciutat

34

La ciutat de Castelló compta des d'aquest dimarts amb sis espais públics amb wifi gratuït i d'alta velocitat gràcies a la seua participació en el projecte europeu WiFi4EU, impulsat per la Comissió Europea. L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha activat hui un d'aquests punts de connexió lliure que està situat en la plaça Major i que donarà cobertura a més a les zones de plaça Santa Clara i plaça Pescateria.

"Des de hui, els veïns i veïnes de Castelló podran gaudir d'una connexió wifi lliure i d'alta qualitat en sis punts públics diferents de la ciutat gràcies a una nova ajuda europea per la qual acostem les noves tecnologies a la ciutadania i democratitzem la connectivitat en reduir la bretxa digital i facilitar l'accés a serveis electrònics de manera gratuïta", ha explicat l'alcaldessa. Amparo Marco ha destacat que s'ha optat per situar aquests punts de connexió lliure en espais de diferents districtes de la ciutat i ha recordat que aquest nou servei a la ciutadania es posa en marxa gràcies al programa de la Comissió Europea al qual Castelló es va incorporar a través de la petició de l'Oficina de Planificació i Projecció Econòmica i pel qual l'Ajuntament va rebre 15.000 euros per a la posada en marxa del projecte.

A més de la zona de la plaça Major, Santa Clara i Pescateria, s'han habilitat punts de WiFi4EU en la plaça del Primer Molí, Parc de la Panderola, Menador-plaça Hort dels Corders, zona del Palau de la Festa i el quiosc del Parc Ribalta.

La regidora d'Innovació Digital, Mónica Barabás, ha explicat que els veïns i veïnes de Castelló o persones visitants podran accedir a les xarxes de WiFi4EU de manera gratuïta. "La connexió assegura una navegació en condicions òptimes, amb una velocitat mínima de descàrrega de 30Mpbs, a la qual es pot accedir lliurement i sense publicitat ni reutilització de les dades amb finalitats comercials", ha apuntat. Barabás ha destacat que aquest servei es mantindrà almenys en els pròxims tres anys.

La iniciativa WiFi4EU ofereix als municipis l'oportunitat de sol·licitar bons per valor de 15.000 euros per a la instal·lació dels equips wifi en els espais públics. A través d'aquest projecte europeu s'incideix a més en la millora de l'accés als serveis en línia i la qualitat de vida en facilitar l'accés a serveis per via electrònica com, per exemple, l'administració electrònica, millorant així la inclusió digital de la ciutadania. 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.