Castelló activa el Cecopal després de la declaració de l'Estat d'Alarma

28

L'Ajuntament de Castelló constituirà el Centre de Coordinació Operatiu Municipal (Cecopal) després de la declaració de l'estat d'alarma per part del Govern i l'aprovació de les noves mesures extraordinàries per la Conselleria de Sanitat. L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha anunciat l'activació d'aquest òrgan de coordinació que serà constituït oficialment aquest dimarts amb l'objectiu de "reforçar la resposta davant aquesta segona ona de la pandèmia".

Marco ha mantingut aquest dilluns una primera trobada de treball de cara la constitució d'aquest òrgan que coordinarà les actuacions a desenvolupar a nivell local i en coordinació amb la resta d'administracions. "En aquests moments, la prioritat és contindre la propagació del virus, per la qual cosa tant el Govern com la Generalitat compten amb la col·laboració de l'Ajuntament de Castelló per a vetlar pel compliment de les restriccions", ha indicat.

El Cecopal és un comité de coordinació política i tècnica davant situacions d'emergència o preemergència que està dirigit per l'alcaldessa de Castelló. Amb l'activació davant l'estat d'alarma i les noves mesures seguretat davant la covid-19 aprovades, l'ajuntament activarà aquest òrgan que, a més de l'alcaldessa, comptarà amb la presència del regidor de Seguretat Pública i Emergències, David Donate, i els tinents d'Alcaldia Ignasi Garcia i Fernando Navarro. Així mateix, aquest òrgan comptarà amb comité assessor tècnic que estarà integrat per personal de les diferents àrees municipals i que podrà ampliar-se en funció dels temes a abordar en cada sessió.

Davant les noves mesures aprovades per a protegir la salut pública i evitar la propagació de la pandèmia, l'alcaldessa ha tornat a apel·lar "a la responsabilitat individual i col·lectiva per a frenar l'avanç del virus i protegir la salut". "Som conscients de l'enorme esforç que la ciutadania està realitzant des que va començar l'emergència sanitària i agraïm la comprensió i la col·laboració que demostren els veïns i veïnes de Castelló cada dia", ha apuntat.

El Cecopal serà constituït aquest dimarts en una reunió telemàtica. 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.