Cáritas Paiporta reparteix material i equipament escolar als xiquets en ris d’exclusió social

1186

Cáritas Paiporta ha portat a terme els últims dies el repartiment de material i equipament escolar als xiquets i xiquetes de les famílies en risc d'exclusió social que atenen. El material escolar i el contingut de la 'cistella de productes' entregada s'ha realitzat tenint en compte els diversos grups d'edat, corresponents segons les diferents etapes educatives i el requeriment de material que es deriva d'aquestes.

Els destinataris s'han dividit en els grups de 3 a 5 anys, educació infantil, 6 a 12 anys, educació primària i 12 a 16 anys, educació secundària, etapa en què acaba l'educació obligatòria.

Aquests productes estan subvencionats per la Regidoria de Cooperació Social i Voluntariat de l'Ajuntament de Paiporta gràcies als convenis signats per a 2017.

El projecte no sols pretén facilitar l'accés a l'educació en igualtat de condicions a través del lliurament del material educatiu i complements de roba esportiva necessaris, sinó que també promou el desenvolupament i foment d’actituds de respecte i ús responsable.

Es realitzaran, a més, visites als domicilis per al suport de les famílies i seguiment de l'evolució del menor amb el rendiment escolar. Aquesta col·laboració s'ha posat en marxa per “la necessitat de reconeixement de la tasca del tercer sector”, segons ha exposat la regidora de Cooperació Social i Voluntariat, Isabel Martínez.

Amb el suport que es dóna des del Consistori, “es pretén facilitar la integració del menor en el mitjà escolar i en els seus nivells d'autonomia i autoestima, i evitar que estiguen privats d'elements bàsics que els seus companys posseeixen i que són eines necessàries per a continuar el procés escolar en igualtat de condicions”, va explicar la responsable de Cooperació. “Donada la situació actual de famílies paiportines en risc d'exclusió social, el paper d'aquestes entitats és clau en la recerca de la igualtat i el desenvolupament de la societat”, ha conclòs Martínez.

El rector titular de les tres Cáritas Paiporta, Wenceslao Gimeno Micó, va afegir que “els menors pateixen també l'exclusió social dels seus pares i la restricció que aquesta suposa en el seu desenvolupament, i que estableix les bases de la seua pròpia exclusió en la vida adulta. Treballem per combatre aquestes situacions i totes les hores, dedicació i esforç que suposa que aquests productes i atencions arriben a les famílies paga la pena donat el resultat. Les cares dels xiquets i xiquetes són la millor mostra de que estem fent el que cal”.

La regidora va comentar també que “la labor de les entitats del tercer sector i les seues hores de dedicació són impagables, però aquestes entitats són col·laboradores i no substitutes de la tasca de l'estat en matèria de garantia social, i és per açò que necessiten d'un suport per part del govern", va afegir Isabel Martínez.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.