Compromís proposa realitzar a Alboraia mercats especials per a promocionar productes agrícoles de proximitat

11 lecturas

Compromís per Alboraia ha presentat al próxim Ple municipal una moció per a promocionar els productes agrícoles de la localitat de l’Horta i la celebració de l’any internacional de les fruites i les verdures.

Horta de ValenciaLes propostes que planteja la moció és que l’Ajuntament d’Alboraia fomente la realització d’un o més mercats especials de caràcter agrícola com a mercats especials de temporada, "per exemple un a l’hivern i un a l’estiu, i de forma extraordinària per a donar resposta a moments de crisi de preus."

2021, any internacional de les fruites i verdures

La moció també insta a l’Ajuntament d’Alboraia a compometre’s en la commemoració de l’any 2021 com any internacional de les fruites i verdures. D’eixa forma, l’Ajuntament realitzaria activitats que promoguen el consum dels productes agrícoles com a font de salut i com a recolzament del producte de proximitat i al desenvolupament sostenible.

La coalició afrirma que  “el sector agrari patix una crisi endèmica de preus des de fa anys i això fa més difícil la continuïtat d’un espai tan important per als valencians-es com és l’horta, sense treballadors-es del camp, no hi ha futur. Inclús hem assistit a la situació de llauradors-es que han hagut de vendre directament una collita perquè encara que el producte estava en perfectes condicions per a ser consumit, no responia als cànons estètics del mercat”.

En eixe sentit afirmen que “els ajuntaments són les administracions més properes a la ciutadania i han de vetlar: per la promoció econòmica de les seues localitats; pel futur de les persones que es dediquen a l’agricultura; pel futur de l’horta; i per prestigiar el treball del camp”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí