Compromís proposa realitzar a Alboraia mercats especials per a promocionar productes agrícoles de proximitat

545

Compromís per Alboraia ha presentat al próxim Ple municipal una moció per a promocionar els productes agrícoles de la localitat de l’Horta i la celebració de l’any internacional de les fruites i les verdures.

Horta de ValenciaLes propostes que planteja la moció és que l’Ajuntament d’Alboraia fomente la realització d’un o més mercats especials de caràcter agrícola com a mercats especials de temporada, "per exemple un a l’hivern i un a l’estiu, i de forma extraordinària per a donar resposta a moments de crisi de preus."

2021, any internacional de les fruites i verdures

La moció també insta a l’Ajuntament d’Alboraia a compometre’s en la commemoració de l’any 2021 com any internacional de les fruites i verdures. D’eixa forma, l’Ajuntament realitzaria activitats que promoguen el consum dels productes agrícoles com a font de salut i com a recolzament del producte de proximitat i al desenvolupament sostenible.

La coalició afrirma que  “el sector agrari patix una crisi endèmica de preus des de fa anys i això fa més difícil la continuïtat d’un espai tan important per als valencians-es com és l’horta, sense treballadors-es del camp, no hi ha futur. Inclús hem assistit a la situació de llauradors-es que han hagut de vendre directament una collita perquè encara que el producte estava en perfectes condicions per a ser consumit, no responia als cànons estètics del mercat”.

En eixe sentit afirmen que “els ajuntaments són les administracions més properes a la ciutadania i han de vetlar: per la promoció econòmica de les seues localitats; pel futur de les persones que es dediquen a l’agricultura; pel futur de l’horta; i per prestigiar el treball del camp”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.