Albalat destinarà 100.000 euros a emergències socials i 50.000, a autònoms i xicotetes empreses

475

Albalat dels Sorells vol destinar 100.000 euros a emergències socials i 50.000 euros per a autònoms i xicotetes empreses per a poder fer front a la crisi sanitària de la Covid-19 gràcies a la modificació del pressupost municipal per 2020 que es portarà al pròxim Ple municipal de l’Ajuntament.

castell ajuntament albalat dels sorellsNicolau Claramunt, alcalde de la localitat, ha explicat que la prioritat ara és atendre a les persones que ho necessiten. Per això en el proper ple, dins de l’aprovació dels pressupostos, hem proposat ampliar la partida d’ajudes d’emergència social fins als 100.000€ per a fer front als més de 10.000€ mensuals en ajudes que s’estan donant des del departament de Serveis socials”.

Claramunt també ha explicat que les ajudes també aplegaran als autònoms i empreses estan patint les conseqüències econòmiques d’esta crisi sanitària “per això l’ajuntament destinarà 50.000€ per ajudes en 3 línies de subvenció”-,

La primera línia serà per a aquelles empreses o autònoms que hagen hagut de tancar els seus negocis destinarem 1.250 euros als que es podran sumar 250 més si s’acredita un lloguer de local. La línia 2 destinarà 750 euros a empreses o autònoms que hagen pogut obrir els seus negocis, però que hagen tingut una reducció de la facturació d’almenys un 40%. Ací també es podrà sumar 250 euros en cas d’acreditar un lloguer de local. La tercera línia anirà destinada per a ajudar a la compra de material de protecció. Esta línia se subvencionarà com a màxim 500 euros que caldrà justificar amb les factures de compra del material.

L’alcalde també ha declarat que “es preveu que el tancament del pressupost de 2019 ens done un superàvit d’uns 300.000€ que posarem a disposició per a poder anar augmentant les ajudes anteriors en cas de necessitat. Des de l’Ajuntament anem a posar a la disposició de la ciutadania tot allò que es puga per fer front a esta situació que ens està afectant”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.