Alaquàs retransmetrà en directe la seua tradicional cordà

537

La pòlvora cobrarà protagonisme a Alaquàs el dia 9 de setembre, dia gran de la festivitat en honor al Crist de la Bona Mort d’Alaquàs. Els Clavaris del Crist de la Bona Mort 2016 han organitzat els que seran els dos actes pirotècnics més importants de les Festes Majors d’Alaquàs: la tradicional Cordà i la Mascletà.

Alaquàs clavaris crist bona mort 2016

La Cordà, amb més de 150 anys d’història a Alaquàs, tindrà lloc en la nit del 8 al 9 de setembre, concretament a les 00:30 hores. Per primera vegada, la cordà es retransmetrà en directe, en una pantalla gegant ubicada a la façana de l’Ajuntament, i per Internet a través de la pàgina en Facebook dels Clavaris del Crist www.facebook.com/clavarisdelcrist2016.

La retransmissió es realitzarà des de varies càmeres fixes i mòbils, la qual cosa permetrà tindre la visió tant dels espectadors dels balcons i terrats del carrer Major com la d’un participant i tirador de la Cordà. Per primera volta, tant els espectadors com els internautes podran viure la Cordà com si estigueren dins.

En ella es dispararan 2.010 dotzenes de coets, es a dir, 24.120 coets, combinant coets de 4, 6 i 8 eixides, de parades i foc seguit i les tradicionals “femelletes”, en un temps aproximat de 30 minuts. També es podrà veure la tradicional Cordà amb el carro de coets, creuant el carrer Major, a la manera tradicional. En la Cordà col·labora també l’associació Amics de la Cordà.

El dia 9 de setembre, a les 14:00 hores al parc de la Sequieta, es dispararà la tradicional Mascletà, a càrrec de la pirotècnia Europla. Amb un total de 322 kilos de pólvora, es tracta de una de les mascletaes més importants de tota la Comunitat Valenciana, superant a totes aquelles que es disparen durant les falles a l’Ajuntament de València.

La Mascletà, amb un espectacular final de 5 retencions terrestres i un bombardeig final en 2 fases, té una durada prevista de 7 minuts.

Els actes en honor al Crist de la Bona Mort es completaran amb la despertà el mateix 9 de setembre a les 7:30 hores, la tradicional Baixà a les 10 hores del matí i la processó que tindrà lloc a les 20 hores, seguida del tradicional Cant de la Carxofa.

Aquests i la resta d’actes organitzats al llarg de les Festes Majors han centrat la programació organitzada per la Clavaria del Crist de la Bona Mort 2016.

@hortanoticias en Telegram

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.