Alaquàs celebrà aquest cap de setmana la XVIII edició de la Festa del Porrat

924

Alaquàs ha acollit aquest cap de setmana la XVIII edició de la Festa del Porrat ubicada al Parc del Roser. Els veïns i veïnes han tornat a gaudir enguany d’aquesta festa organitzada per l’Ajuntament d’Alaquàs amb la col·laboració de l’associació cultural Penya El Foc 2000 i l’Orde Mínima Seglar per tal de commemorar la festivitat en honor a Sant Francesc de Paula, patró d’Alaquàs.

Alaquàs festa del porratLa inauguració oficial d’aquesta nova edició es va celebrar el divendres 20 d’abril. La comitiva, encapçalada per l’alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, regidors i regidores de la Corporació Municipal i representants de les entitats col·laborades, van realitzar un recorregut per tot el recinte per obrir oficialment les activitats i els espectacles. La inauguració va estar acompanyada d’espectacle de dolçaina i tabalt i va finalitzar amb un castell de focs d’artifici.

La inauguració va donar pas a una completa programació que ha recuperat la tradició i la cultura valenciana amb festes per als més menuts, jocs tradicionals, sopars populars, actuacions musicals i el cuinat de les típiques calderes d’arròs amb fesols i naps per a tota la població.

Durant el dissabte va tindre lloc la cercavila musical Llàgrimes així com animació de carrer amb xanquers. El diumenge va actuar Grup l’Olivar pel matí i per la vesprada el cant va estar protagonitzat pel cantautor valencià Pep Gimeno Botifarra. A continuació va tindre lloc una cercavila musical a càrrec del grup local Ahlam.

Més de 5000 racions d’arròs amb fesols i naps

El diumenge, com és tradicional, es van cuinar les tradicionals calderes de Sant Francesc de Paula a càrrec de l’Associació Cultural Penya el Foc 2000. Més de 5000 racions d’arròs amb fesols i naps, plat típic de la gastronomia de l’Horta, es van repartir en un acte que va superar la participació d’anys anteriors.

Més de 5000 racions d’arròs amb fesols i naps AlaquasEs tracta d’una de les activitats més populars entre la població i que, a més, compta amb una llarga tradició que va perdre’s durant molts anys però que s’ha recuperat en els últims anys.

La festa va finalitzar per la vesprada després de la tradicional missa i el novenari al que va seguir el trasllat de la imatge de Sant Francesc de Paula a la seua capella, situada al Passatge Amadeu Aguilar. A les 23 hores es va realitzar la Clausura Oficial del Porrat 2018.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.