Baldoví i Mulet repetixen les preguntes que Ábalos va fer a Iñigo de la Serna en 2017 sobre la remodelació de V-30

966

Joan Baldoví i Carles Mulet, a instàncies de Compromís per Xirivella, han registrat en el Congrés i el Senat, respectivament, una bateria de preguntes en relació amb el projecte de remodelació de la V-30.

Compromis remodelacio V-30Segons ha explicat Compromís, algunes de les preguntes són exactament les mateixes que en 2017 va presentar José Luis Ábalos a qui aleshores era ministre de Foment, el popular Iñigo de la Serna.

L’arribada, per fi, de la resposta a les al·legacions que va presentar l’Ajuntament en 2016 ha obligat a Compromís a reformular les preguntes, segons ha explicat Ricard Barberà, portaveu de Compromís Xirivella.

Barberà ha explicat que “lògicament estem molt preocupats i és que el Ministeri ha rebutjat totes les al·legacions i només es compromet a intentar mantindre l’entrada tradicional a Xirivella des de València, per això hem volgut recordar al senyor Ábalos quina era la seua posició i la del PSOE en 2017, quan governava el PP”.

A banda de preguntar si finalment s’acceptaran les al·legacions de l’Ajuntament, Compromís vol conéixer l’estat del projecte, si s’ha reformulat i si hi ha alguna previsió d’execució. Així mateix es pregunta per les conseqüències per a la V-30 d’una possible ampliació del port de València i les mesures que s’adoptaran per a reduir l’impacte acústic, mediambiental i en la mobilitat com a conseqüència del previsible augment del trànsit de camions.

Els representants de Compromís també preguntaran si el projecte finalment inclourà inversions per a millorar la mobilitat dels municipis afectats pel que fa a transport públic i mobilitat dels centenars de persones que van diàriament a València en autobús, a peu o en bicicleta.

Per a Barberà, “és inacceptable que el projecte destine centenars de milions a facilitar el pas de més camions encara i ni un sol euro a la mobilitat més sostenible, la del transport públic i dels vianants, les persones amb mobilitat reduïda i els ciclistes”.

A més de les preguntes parlamentàries, la formació valencianista va portar el tema a l’últim ple municipal ja que “en declaracions a la premsa, la regidora d’Urbanisme del govern municipal havia manifestat que la resposta del Ministeri li pareixia “raonablement satisfactòria. En el Ple li explicàrem que això era una barbaritat i hagué de matisar-ho, però també li diguérem que l’Ajuntament havia d’explicar a la ciutadania com estaven les coses i liderar la reivindicació dels interessos de Xirivella, i, si bé és cert que es va comprometre a fer-ho, de moment ni ella ni la regidora de Mobilitat han fet res encara”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.