Unes 500 persones es manifesten contra les retallades convocades per la Plataforma pels Serveis Públics

0
67

Unes 500 persones assistiren ahir a la manifestació que es va realizar pel centre de Burjassot convocada per la Plataforma pels Serveis Públics de Burjassot per fer pales el seu rebuig a les politiquees de retallades de totes les administracions públiques.
La Plataforma està formada, ara per ara, per l’Associació Cultural Bassot, AAVV Blasco Ibáñez, CCOO-PV-Sanitat, Coordinadora pel Valencià Horta Nord, Coordinadora Obrera Sindical – COS, Coordinadora d’AMPES de Burjassot (AMPES CEIP Mare de Déu dels Desemparats, Miguel Bordonau, Fernando de los Ríos, S. Joan de Ribera i Villar Palasí, IES Comarcal, Frederica Montseny i Vicent Andrés Estellés), Endavant-OSAN, Escola Valenciana, FAPA-València, Federació d?Associacions de Veïns i Veïnes de Burjassot, Plataforma per la Tercera República de Burjassot, SEPC, STEPV-Intersindical Valenciana, Treballadores i Treballadors dels Centres de Salut de Burjassot I i II i 15M-Burjassot.

La Plataforma volia palesar com afecten aquestes mesures a nivell local: ha volgut denunciar entre d’altres, l’augment de ràtio de les escoles, la minva en els grups d’ensenyament en valencià o la disminució del professorat. “Totes aquestes decisions influiran decisivament en la pèrdua de qualitat de l’ensenyament públic”, expliquen els convocants.

A nivell sanitari, destacaren la manca de finançament real del centre de salut Burjassot-II, l’aplaçament sine die del desdoblament de molts serveis (com extracció de sang, especialitats…) i la pèrdua d’assistència sanitària per a les persones nouvingudes, entre d’altres.

Després de recórrer les vies més cèntriques de Burjassot, vorejant el casc antic, passant pel centres de salut, alguns centre escolars o seus bancàries i de partits polítics, la manifestació ha acabat a la Plaça de l’Ajuntament, molt a prop de les antigues sitges, on s’ha llegit el manifest unitari.

Al parlament que s’ha fet s’ha destacat, entre d’altres, que “els serveis públics funcionen molt bé i que és amb la seua privatització, dedicant-los als guanys d’uns pocs, i no al servei de tots, on deixen de funcionar”.

El manifest inclou que “és fals que no puguem tenir uns bons serveis públics, es tracta senzillament de recuperar els postres diners i dedicar-los als nostres serveis. Exigim que els diners que han agafat banquers, corruptes i grans empresaris els retornen, per dedicar-los al bé comú”.

“Cal construir entre totes i tots un nou model on compte la vostra veu, que ens permeta intervenir, participar, per poder decidir, per acabar amb la pobresa que genera aquest sistema. Una altra política és possible, un altre model social és possible”, conclou el manifest.

La Plataforma ha fet, a més, una crida a l’autoorganització popular i anuncia tota una sèrie de mobilitzacions per restablir uns serveis públics universals i de qualitat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.