Un miler de persones es manifesten a Torrent per una educació pública i de qualitat

0
78

Més de mil persones han recorregut en la vesprada del dijous els carrers de Torrent reclamant una educació pública de qualitat i rebutjant “les constants retallades” que s’estan produint en l’educació. Procedents de tots els centres educatius públics de la ciutat, els manifestants s’han concentrat davant de l’Ajuntament per a desprès recórrer l’avinguda i el carrer del Pare Méndez, fins arribar a l’Institut Tirant lo Blanc, on s’ha organitzat un recital amb el cantautor torrentí Pau Alabajos.
Convocats per la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, les associacions de mares i pares d’alumnes i les assemblees del professorat, els participants a la marxa han expressat el seu rebuig “a les brutals retallades que s’estan produint en Educació, les quals suposen la pitjor agressió que s’ha realitzat mai a l’Escola Pública”.

En el manifest distribuït, es rebutja el “desmesurat” augment d’alumnes per aula, la reducció de plantilles de professorat, els retalls en beques i ajudes a l’estudi i la pujada de taxes universitàries, el deteriorament de les instal•lacions escolars, els barracons i la cessió de sòl públic per a col•legis privats.

Al llarg de la marxa s’han escoltat veus contra els atacs a les condicions laborals del professorat i contra la reducció de grups en tots els nivells educatius.

La manifestació ha comptat amb la presència de diferents dirigents polítics i sindicals locals, a més d’una important representació de la Plataforma en Defensa de l’Educació Pública de L’Horta Sud i d’Escola Valenciana, encapçalada pel seu president, Vicent Moreno.

Diputat de Compromís

Des de Compromís per Torrent s’ha donat suport a les reivindicacions del sector educatiu i a la manifestació, a més del col•lectiu local, Compromís ha comptat amb la presència de Fran Ferri, diputat a les Corts per la formació ecovalencianista.

La regidora a l’Ajuntament i professora, Maria Herrada, ha destacat “la significació històrica del moment, ja que des de la Transició que no es produïa una imatge semblant”, i ha instat a la consellera d’Educació, María José Catalá, a fer un canvi de rumb de 180 graus en la seua política educativa.

“Quan tens una reacció tan acusada en contra de les mesures que estàs portant a terme, amb manifestacions massives per tot el país, amb vagues i amb protestes que, fins i tot, arriben a tindre un significat històric en la teua localitat, és moment de reflexionar i de pensar que probablement qui està equivocat no és la resta del món”, explica Herrada.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.