Torrent es prepara per a celebrar el dia de Sant Blai

0
772

Torrent es prepara per a celebrar el dia de Sant Blai, una de les festivitats més emblemàtiques del municipi torrentí que congrega cada any milers de persones al carrer de Ramón y Cajal en la coneguda Fira de Sant Blai.

Entre les novetats d’enguany veïns i visitants podràn trobar un estand que l’Ajuntament de Torrent junt amb l’empresa municipal IDEA’T montarà per a l’ocasió, amb demostracions i degustacions de la cassola de Sant Blai, gaiatos i santblaiets. Durant el matí a l’entrada del carrer Ramón y Cajal, front a l’Ajuntament, els veïns i visitants podràn coneixer el procés d’elaboració dels plats més típics de Sant Blai a Torrent, els quals després podràn adquirir tant als forns i restaurants de la ciutat com a la caseta de les dones de la confraria de Sant Blai, a les portes de la parròquia de Sant Lluis Bertran, únic lloc on podràn comprar els coneguts santblaiets.

A més de la demostració en directe, s’habilitarà una pantalla on de manera continuada apareixeran els processos complets d’elaboració de gaiatos i cassola de Sant Blai fets per hostalers i forners locals així com els santblaiets per les dones de la confraria.

Paral·lelament, els clavaris i clavariesses de Sant Blai eixiran en cercavila des de la parròquia de l’Assumpció a les 11.30 h fins a la parròquia de Sant Lluis Bertran on es celebrarà la missa major. Ja de vesprada la processó portarà amb solemnitat a Sant Blai pels carrers del voltant del Ramón y Cajal. Ja de vesprada la solemne processó tancarà els actes en honor al sant.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here