Torrent es prepara per a celebrar el dia de Sant Blai

1255

Torrent es prepara per a celebrar el dia de Sant Blai, una de les festivitats més emblemàtiques del municipi torrentí que congrega cada any milers de persones al carrer de Ramón y Cajal en la coneguda Fira de Sant Blai.

Entre les novetats d’enguany veïns i visitants podràn trobar un estand que l’Ajuntament de Torrent junt amb l’empresa municipal IDEA’T montarà per a l’ocasió, amb demostracions i degustacions de la cassola de Sant Blai, gaiatos i santblaiets. Durant el matí a l’entrada del carrer Ramón y Cajal, front a l’Ajuntament, els veïns i visitants podràn coneixer el procés d’elaboració dels plats més típics de Sant Blai a Torrent, els quals després podràn adquirir tant als forns i restaurants de la ciutat com a la caseta de les dones de la confraria de Sant Blai, a les portes de la parròquia de Sant Lluis Bertran, únic lloc on podràn comprar els coneguts santblaiets.

A més de la demostració en directe, s’habilitarà una pantalla on de manera continuada apareixeran els processos complets d’elaboració de gaiatos i cassola de Sant Blai fets per hostalers i forners locals així com els santblaiets per les dones de la confraria.

Paral·lelament, els clavaris i clavariesses de Sant Blai eixiran en cercavila des de la parròquia de l’Assumpció a les 11.30 h fins a la parròquia de Sant Lluis Bertran on es celebrarà la missa major. Ja de vesprada la processó portarà amb solemnitat a Sant Blai pels carrers del voltant del Ramón y Cajal. Ja de vesprada la solemne processó tancarà els actes en honor al sant.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.