Torrent dóna a conéixer este dijous els guanyadors dels Premis Literaris Ciutat de Torrent

781

Torrent dóna a conéixer este dijous els guanyadors dels Premis Literaris Ciutat de Torrent, que convoca l’Ajuntament a través de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià. Enguany, aprofitant que fa 20 anys de la seua creació, els premis tornen a ser anuals. Altra novetat és la reestructuració de la convocatòria amb només els premis de narrativa i poesia, però amb un increment de la dotació per al primer.

Jurado Premis Literaris TorrentAixí, a fi d’augmentar la visibilitat del certamen i donar-li més impuls, el Premi de Narrativa Juvenil serà de 12.000 € i passarà a ser un dels més dotats econòmicament de la Comunitat Valenciana.

L’Ajuntament de Torrent es fa càrrec del pagament de part de la dotació del primer premi amb un import total de 9.000 €. Caixa Rural Torrent, per la seua banda, patrocina el premi amb altres 3.000 €. L’editorial Tabarca per la seua part assumix la dotació dels 1.800 € del premi finalista de narrativa i dels 3.000 € del premi de poesia.

Hui dilluns és el dia en què s’ha reunit el jurat dels premis per a decidir quines són les obres guanyadores, les quals es faran públiques el dia del lliurament. Hi ha hagut un bon índex de participació amb un total de 51 originals presentats entre poemaris (38) i narrativa juvenil (13).

El jurat, triat per l'editorial, el formen escriptors valencians de reconegut prestigi en el món de les lletres valencianes com Josep Palomero, Maluy Benet o Vicente Muñoz Puelles; un representant de Caixa Rural que patrocina el premi de narrativa juvenil i la regidora d’Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez, que el presidix. El de poesia el componen els mateixos escriptors a més del poeta Berna Blanch, qui fou el guanyador de la primera edició del Premi de Poesia Ciutat de Torrent.

L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc dijous a les 20 hores en la Casa de la Cultura i serà conduït per l’escriptor Carles Cano, com a ambaixador de la Lectura de 2018. Amb motiu d’esta celebració, l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià ha preparat una setmana literària que comença hui dilluns i que està adreçada a estudiants per a promoure la lectura en valencià en la qual el mateix Carles Cano oferirà al llarg de la setmana tallers de poesia per a adolescents en diferents instituts de la ciutat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.