Els majors de Torrent celebren el Dia Internacional de les Persones Majors amb un ple

5 lecturas

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones Majors, l'Ajuntament de Torrent ha celebrat el 4t Ple Municipal del Consell Major presidit per Pepita Esteban, que enguany assumix el càrrec d’alcaldessa per un dia. Este consell té com a objectiu informar i proposar iniciatives municipals en relació amb la gent gran.

La jornada s'ha iniciat amb el lliurament de la vara d’alcaldia a Pepita per part de l’alcalde, Jesús Ros. Posteriorment, s’han dirigit a la sala de plens on han començat el consell i s’ha iniciat la sessió perquè els majors presentaren les seues propostes. “Estic molt il·lusionada amb el càrrec, però sobretot contenta d’anunciar que hem aconseguit algunes de les propostes que es van exposar en el ple de l’any passat; per exemple, hem tingut activitats per als majors en les festes patronals, la millora i la implantació de nous bancs i la instal·lació de la nova parada de TorrentBus al costat del centre de Sant Enric”, ha assenyalat Pepita.

Dia dels Majors en Torrent
Dia dels Majors en Torrent

En el ple també ha estat present el regidor de Benestar Social, Francesc Carbonell, i diferents membres de l’equip de govern, a més de representants dels quatre centres majors de la ciutat (Centre de Majors Mare de Déu de l’Olivar, Centre de Majors Bellido, Centre de Majors Sant Enric i CEAM). “És molt important per a l'Ajuntament que els majors expressen les seues necessitats, ja que són una part essencial en la societat perquè tenen experiència i coneixements i poden presentar grans idees que passen desapercebudes a la resta. Hui, Dia de les Persones Majors, és un bon moment per a posar en pràctica este diàleg i que participen de manera activa en el nostre dia a dia”, ha destacat l'alcalde.

A més, l’alumnat del CEIP Sant Joan Baptista ha estat present en el ple i ha aprofitat l’ocasió per a recitar algunes poesies sobre persones majors. “Hui s'ajunten ací dos generacions: majors i infantils, i les dos poden unir-se i aportar moltes idees per a millorar la nostra ciutat i convertir-la en un espai satisfactori per a totes les edats”, ha manifestat Jesús Ros.

Entre les propostes per a enguany han destacat les de seguretat ciutadana, ja que s’ha sol·licitat la implantació d’una alarma antirobatoris en els centres de majors per a evitar que hi puguen entrar a robar; sessions d’orientació sobre les normes de seguretat viària en els centres de majors o la modificació dels passos de vianants.

Carbonell ha tancat el ple donant les gràcies a tots els assistents i l’enhorabona a Pepita Esteban pel seu treball en els centres de persones majors; i ha assenyalat la importància de les propostes aportades ja que “es tracten de bones idees i amb un gran fonament, de manera que les estudiarem perquè l'any que ve, quan tornem a celebrar este ple, es puga anunciar, igual que enguany, que hi ha un gran nombre de propostes solucionades”, ha argumentat el regidor.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí