Torrent acull la presentació del grup Muixeranga la Torrentina

968

muixeranga torrentMuixerangues de Sueca, València, Carlet i Cullera, així com els tres grups de tabal i dolçaina de la ciutat (el Rossejat, el Cercle Catòlic i els Dolçainers), a més d'altres d'Alaquàs i València acompanyaren la Torrentina en una jornada de dissabte que es va iniciar amb una cercavila des de la font de les Granotes fins a la Torre, on els muixeranguers van fer un desplegament de torres humanes davant d’un gran nombre de veïns de Torrent que van gaudir d’un acte únic a Torrent.

Mª Jesús Herrada, membre de la Muixeranga la Torrentina, va destacar que el fet de que a Torrent es comencen a realitzar este tipus d’actes fa que la ciutat done “un gran pas cultural”, a més, la gran acceptació que va tindre l’acte per part dels veïns que ompliren els carrers del recorregut i acudiren a la fi de l’acte a la Torre demostra que hi ha tot un futur per escriure amb la Muixeranga en Torrent.

L'acte el presentà el periodista Zequi Castellano amb la col·laboració de Vicent Palacios qui va fer una explicació més tècnica. Els muixeranguers representaren figures com l’Alcoianet, la Trobada, el Banc, l’Aixecat, la Figuereta o la Marieta i al final de l'acte els grups participants reberen un exemplar de la Crònica de Ramón Muntaner sobre Jaume I.

No van voler faltar a l’acte el regidor de Transparència, Activitats Lúdiques i Tradicionals, Alfred Costa, el regidor d'Atenció a les Persones, Francesc Carbonell i la regidora d'Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez, entre altres personalitats.

Muixeranga la Torrentina

La Muixeranga la Torrentina naix després que els xiquets de la falla La Cotxera obtingueren el primer premi després de representar una muixeranga en el Cant de l’Estoreta a València. Amb el nom de la Torrentina i fent referència a l'antiga fàbrica de la Cotxera, es va plantejar crear un grup de Muixeranga a la capital de l'Horta Sud, i que al final ha estat possible crear amb gent no sols de Torrent, de tota la comarca. Actualment el grup està format per 7 xiquets i 18 adults.

En els pròxims mesos, tenen la intenció de tancar diverses actuacions per tota la comarca ja que com afirma Mª Jesús Herrada, “volem ser de la comarca”, fet que mostra que el grup la Torrentina està en creixement.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.