Silla impulsa el ‘gallet’, una nova moneda social per fomentar l’economia solidària

4204

La Regidoria de Transparència, Comunitat i Participació de l’Ajuntament de Silla està impulsant la implantació d’una moneda social al municipi. Batejada com a ‘gallet’, aquesta nova forma de pagar té com a objectiu, segons el regidor de l’àrea, Salvador Mestre, “facilitar la subsistència a les persones del veïnat que estiguen més necessitades i també per a tothom com una forma de cohesionar la comunitat mitjançan l’economia solidària”.

Ja està publicat l’esborrany del reglament de la futura Xarxa d’Intercanvi Comunitari que estarà sotmés fins al 15 de novembre a un procés participatiu obert en línia per tal que la ciutadania puga aportar propostes de millora. Es pot participar a aquest enllaç.

El veïnat podrà participar de la nova Xarxa d’Intercanvi Comunitari mitjançant una plataforma web molt intuïtiva i senzilla d’utilitzar. A través d’un document editable, tothom pot afegir, llevar o modificar el contingut del document municipal. Per a poder participar, cal accedir al document en línia i fer les contribucions oportunes.

La Xarxa d’Intercanvi Comunitari funciona amb dos tipus d’intercanvis. D’una banda, els intercanvis directes entre dos persones que arriben a un acord per a intercanvir els seus bens o serveis i, de l’altra banda, intercanvis amb ‘gallets’, la unitat d’intercanvi -o moneda- que serà pròpia i d’àmbit local. Aquesta eina permet fer intercanvis multilaterals entre tots els membres de la xarxa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.