Rafelbunyol dóna veu als joves en els pressupostos participatius municipals

472

La població de Rafelbunyol es troba immersa en la fase de propostes ciutadanes dels seus 'Pressupostos Participatius Socials 2021-2022', mitjançant la qual, i fins al pròxim 20 de juny, els veïns i veïnes podran presentar fins a tres propostes de component social perquè s'invertisquen amb els 75.000 € del pressupost municipal que l'Ajuntament ha reservat per a executar projectes sorgits de la mateixa ciutadania.

Sesió informativa amb els joves/ Ajuntament de Rafebunyol

Amb l'objectiu d'apropar els Pressupostos Participatius a tots els sectors poblacionals de la localitat, després de la presentació general a tota la ciutadania, la regidoria de Govern Obert ha començat les seues jornades divulgatives posant el primer focus en la joventut de Rafelbunyol per a que la joventut tinga veu a l'hora de decidir.

Així, durant la setmana passada el consistori es va reunir amb l'alumnat de batxillerat de l'IES per a donar a conéixer aquest procés participatiu i explicar el procediment per a realitzar propostes. Una manera d'involucrar als i les joves del municipi en la formulació de projectes i/o actuacions amb un component social, ja que l'edició d'enguany està destinada a contribuir a pal·liar les greus conseqüències socioeconòmiques derivades de la Covid-19.

"És imprescindible que els i les joves de Rafelbunyol també s'involucren i participen en la presa de decisions municipals. Amb el foment de la seua participació en tots els processos importants contribuïm a posar fi al rol de joventut passiva en la qual la població adulta decidia per elles i ells" destaca Fran López, alcalde de la localitat.

Durant aquestes reunions, també s'han desenvolupat xicotets tallers pràctics sobre el mecanisme per a presentar propostes d'actuació a través del Portal de Participació Ciutadana (https://rafelbunyol.governalia.es/propostes/).

Aquestes actuacions de foment de la participació ciutadana continuaran dijous 10 de juny, amb una eixa al mercat municipal per tal d'aprofitar l'afluència de veïns i veïnes, i a la vesprada, amb el CLIA per a donar-li veu a altre sector poblacional molt important per al Consistori: la infància.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.