Picassent presenta el seu Arxiu de la Memòria Oral

708

Picassent ja guarda part de la seua història enregistrada en format audiovisual. Des de fa dos anys, des de la Regidoria dels Majors, s'ha portat a terme la confecció de l'Arxiu de la Memòria Oral, un projecte en el qual han participat 16 persones majors del municipi que, a través de diferents entrevistes realitzades a les seues cases o en alguns indrets del municipi, han contat les seues vivències i els principals canvis socioculturals ocorreguts a Picassent durant el darrer segle XX.

El resultat són diferents registres que assoleixen un ventall divers de temàtiques trenant perspectives individuals i socials relacionades amb el poble, el treball al camp, els menjars típics, les tradicions, la guerra, les festes, l'escola i d'altres.

Així, divendres per la vesprada, a l'esplanada de l'Ermita fou presentat este treball en un acte molt entranyable on totes les persones presents, pogueren conéixer de primera mà, algunes de les entrevistes que conformen este treball recopilat en un DVD i que conté vora una hora de gravacions.

L'alcaldessa, Conxa Garcia, es va mostrar molt satisfeta del resultat d'este projecte, que té intenció de continuar en edicions futures, i així ho va manifestar durant el seu discurs de presentació: “Amb l'Arxiu de la Memòria Oral apostem pel reconeixement de la memòria com a patrimoni immaterial i bé comú. A Picassent hem fet arqueologia de la memòria, hem volgut crear una estructura sòlida que ara hem de saber mantindre perquè els pilars de la nostra història més recent mai no caiguen en l'oblit”.

Un segle de records i de memòria viva que ja tenim a les nostres mans gràcies als seus protagonistes: Carmen Tarazona Aguado, Julio Aguado Soria, Dolores López Aguado, Mercedes Marí Machancoses, Mercedes Serra Albert, Nati García Sanchis, Paco Morató Cordellat, Pepe González Tronchoni, Pepica Aguado Albert, Pura García Soria, Pura Pradas Soler, Rosa i Carmen Aguado Llácer, Rosa Sanchis Soria, Sole Sanchis Torres i Carmen Cañada San Antonio, tots ells nascuts abans de la Guerra Civil Espanyola.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.