Pedreguer suspèn les seues Festes Majors de juliol

28

Després de la reunió mantinguda esta setmana de forma telemàtica entre representants del govern municipal de Pedreguer i de la comissió, s’ha decidit que la festa ha d’actuar amb responsabilitat davant l’emergència sanitària de la COVID-19 i la crisi econòmica derivada de l’actual situació de paràlisi de pràcticament tots els sectors.

Aquesta decisió ve motivada d’acord amb les plausibles mesures que adoptarà el Govern d’Espanya, que no faran viable, durant juliol, la celebració d’actes multitudinaris que susciten grans aglomeracions de públic. Es tracta d’una mesura de precaució que se suma a les que actualment ja s’estan duent a terme amb l’objectiu de pal·liar els efectes de la pandèmia i un possible rebrot dels contagis. Tant la Comissió, com l’Ajuntament i altres col·lectius directament afectats, com és el cas de la Quintà 2020, han volgut fer prevaldre la salut i la seguretat de les persones, així com el mateix bé de les festes, que es mereixen celebrar-se amb tot el seu esplendor i lluïment.

S’ha sospesat traslladar les festes als mesos de setembre o octubre, però s’ha considerat que és una opció que suposaria un pegat que reduiria l’esmentada categoria de les festes de juliol i una inversió i un esforç notable per part dels festers i festeres que no garanteix el lluïment de la festa i que suposa un risc donada la inestabilitat de l’oratge durant aquests mesos. A més, la festa en honor del patró pedreguero suposa un dels grans atractius turístics del municipi durant l’època estival i un al·licient per a l’hostaleria i el comerç local; per tot això s’ha decidit prendre la històrica decisió de deixar Pedreguer sense festes de juliol en 2020.

D’altra banda, tant els membres de la comissió com els representants de l’Ajuntament entenen que les celebracions festives no són una prioritat en aquest moment, raó per la qual també consideren necessari que part dels diners destinats a les festes de 2020 ajuden a dotar el fons per ajudes socials i econòmiques.

Finalment, i en funció de com evolucione la situació, s’ha acordat estudiar la celebració d’algun tipus d’acte festiu durant els mesos propers per tal de mantenir viva la il·lusió per la gran festa que Pedreguer viu i gaudeix de manera tan intensa al voltant del 15 de juliol.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.