Paiporta programa mig centenar d’actes en unes festes per a tots els públics

1140

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Paiporta ultima tots els detalls per a les Festes Populars 2018. Des del departament de Cultura, amb les aportacions de la Regidoria de Joventut, s'ha treballat al llarg dels últims mesos per a oferir unes festes variades, per a tots els públics i gustos. Les activitats començaran el pròxim 10 d'agost, i es perllongaran fins al 17 del mateix mes, Dia del Gos, quan es donaran per tancades les celebracions.

Un total de 53 activitats conformen el programa de les Festes Populars 2018. La participació de les associacions en la proposta i la realització d'activitats torna a ser una tònica dominant en el programa i, dels 53 actes, 32 estan organitzats per associacions i entitats ciutadanes, sempre amb el suport de l'Ajuntament amb tots els mitjans humans i econòmics.

D'acord amb les conclusions que va oferir l'enquesta ciutadana de valoració de les Festes Populars de 2017, s'han reforçat les activitats infantils (que enguany en seran set), i les esportives, que també en seran set. A més, es mantenen les tres gastronòmiques, moltes d'elles, a proposta del veïnat, i es reforcen les destinades principalment al públic juvenil.

En aquest sentit, enguany pren un gran pes la quarta edició del JoveRock, festival gratuït de concerts per a la joventut, que enguany també inclou una nit de discomòbil. L'esdeveniment estarà repartit en tres dies: l'11, el 13, el 14 i el 15 d'agost. El dissabte 11 actuaran a Paiporta Riot Propaganda i Machete en Boca. El dia 13 serà el torn d'Atzembla i Funkiwis, el 14 s'espera l'actuació de Frida, La Fúmiga i MSK, i la nit del 15 serà el torn de la discomòbil.

“La nostra intenció és mantindre l'aposta per la participació de la ciutadania en la confecció del programa, i agraïm moltíssim totes les opinions que ens han arribat”, ha explicat el regidor de Cultura, Alberto Torralba. “També donem les gràcies a les desenes d'entitats i associacions que s'impliquen en l'organització d'esdeveniments per a les festes. Sense elles, aquestes festes, que són diverses, lúdiques, inclusives i enriquidores, no serien possibles”, ha afegit Torralba.

Les Festes Populars de Paiporta 2018 començaran el 10 d'agost amb una primera activitat que serà l'inici del torneig de billar que organitza el club local, a les 10.00 hores. L'intens dia 10, conclourà amb el sopar popular i una revetla al Carrer Jaume I, on s'ubicaran enguany les casetes de festa, que s'inauguraran aquest primer dia a les 20.00 hores. De vesprada hi haurà també trobada de batucades i la patinada i Volta a Peu Infantil.

“Mantenim també l'impuls per repartir els actes de les festes per tots els barris del poble, per a que a cada carrer i a cada plaça noten que estem en uns dies especials”, ha comentat el responsable de Cultura. Per a Alberto Torralba, “és fonamental que la ciutadania senta que té a prop alguna activitat de les celebracions, per a que les Festes Populars siguen de totes i tots”.

Les Festes Populars mantenen els actes tradicionals, com són els del dia de Sant Roc, amb la processó, la missa i la benedicció i repartiment de pans. També és un dels actes centrals el concert de Sant Roc a la Plaça Cervantes, la nit del 15 d'agost, enguany, a càrrec de la Banda Primitiva. No faltarà l'Entrada de la Murta, la Festa del Melonet i l'exitosa Festa a Casa, en què es visita amb dolçaines, tabals i cantaors i cantaores les cases de les persones majors, malaltes o impedides, per a que visquen un trosset de les Festes Populars sense moure's de casa.

Així mateix, com és habitual, tindran un gran pes les activitats de les comparses de Moros i Cristians, amb la Retreta, l'Ambaixada i la Desfilada, que enguany farà un recorregut més llarg, i que està programada per a la nit del dimarts 14 d'agost.

També es mantenen novetats incloses els últims anys com són els jocs aquàtics infantils, el taller de teatre per a xiquetes i xiquets, el concurs de truites, la degustació del guisat de Sant Roc, plat típic de les festes paiportines, els correfocs, i s'incorpora una nit de monòlegs i folklore i gastronomia argentina, prevista per a la nit del 13. També es manté l'exposició de fotografies antigues als carrers 'El Museu ix al carrer', que s'inaugurarà el dia 11 d'agost, i de la qual s'editarà un catàleg.

En els pròxims dies es donarà a conéixer el programa complet de les Festes Populars de Paiporta 2018, amb les dates, hores i localitzacions de cadascuna de les activitats, així com els terminis d'inscripció de les que ho requerisquen.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.