Moncada i Xirivella engreixen la llista d’oferiments per a col•laborar en l’acolliment dels migrants de l’Aquarius

969

Els ajuntaments de Moncada i Xirivella han manifestat també la seua predisposició a col·laborar amb la Generalitat en l’acolliment de las 629 persones migrants que el vaixell Aquarius va rescatar al Mediterrani i que el Govern d’Espanya a acceptat acollir.

Segons l’alcaldessa de Moncada, Amparo Orts, “els governants hem d'actuar amb celeritat i responsabilitat davant crisis humanitàries com aquesta. Ja fa 3 anys que Moncada es va oferir com a ciutat acollidora quan la crisi a Síria. Lamentablement, aquesta voluntat va quedar en no res gràcies a Rajoy i al PP, que van decidir posar-se d'esquenes i fer com si no estigueren morint desenes de persones cada dia al Mediterrani”.

“Ara tornem a mostrar que som una ciutat solidària i ho fem amb la seguretat que el Govern socialista estarà a l'altura de la dignitat que ha demostrat aquest país tantes vegades. Les persones son la nostra prioritat, vinguen d'on vinguen”, relata Orts a les xarxes socials.

Per la seua part, Podem Montcada ha registrat en l'Ajuntament una petició per a l’equip de Govern i tots els grups polítics al fet que s'acullen al protocol de ciutat refugi (habilitació d'albergs, dotació econòmica, atenció sanitària i psicològica). “Perquè Montcada com a ciutat refugi que és, faça una mica més allà de declarar-se així”, declaren.

L'Ajuntament de Xirivella s’ha posat a disposició de la Generalitat i de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per a ajudar en l’acollida de les persones migrants del vaixell Aquarius. Així ho ha comunicat l’alcalde, Ricard Barberà, a les institucions esmentades i a diverses ONG municipals.

L’ajuda del Consistori consistiria en la cessió d'espais municipals per a l’acollida i destinar recursos de la Regidoria de Benestar Social. També s'ha començat a coordinar les famílies i entitats disposades a acollidor estes persones. De fet, l'Ajuntament ha habilitat un correu electrònic per a aquelles persones o organitzacions que vulguen col·laborar de manera voluntària.

Els treballs de coordinació d'esta acció els du a terme l'alcalde de Xirivella, Ricard Barberà. “Necessitem una visió solidària i compromesa del món. Els que hui fugen de la guerra i la misèria podríem ser nosaltres mateixos. De fet ja ho vam ser en dècades anteriors quan alguns dels nostres fugien de la guerra civil i després de la dictadura franquista a França o altres llocs del món”, ha explicat l'alcalde.

Xirivella es va sumar a la xarxa de ciutats d'acollida el setembre de 2015, en aquell cas davant la tragèdia humanitària que, encara hui, patixen milers de persones de Síria i d'altres països fronterers amb Europa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.