Meliana iniciarà al 2017 les obres del esperat i demanat pavelló cobert multiusos

863

La Generalitat i l’Ajuntament de Meliana han aconseguit desbloquejar la construcció del pavelló cobert multiusos de Meliana corresponent al Pla d’Inversions Productives (PIP), també anomenat Pla Confiança, de l’època del govern de Francisco Camps, que s’arrossega des del 2009.

meliana-maqueta-pabellon-cubierto-plan-confianza

La construcció del pavelló fou un dels temes que el nou govern municipal va abordar ja amb el conseller Vicent Marzà en la seua visita a Meliana del 13 d’octubre del 2015 i que s’ha estat treballant amb el director general d’Esports, Josep Miquel Molla, i el seu equip.

El pressupost de licitació serà d’1.579.079, 85 € que, amb l’IVA i els honoraris, suposarà una inversió total d’1.992.606, 12 €.  Esta instal·lació ha sigut reivindicada i és molt esperada per diversos clubs esportius locals i el conjunt de la població, especialment el club de bàsquet.

Amb esta actuació, es construirà i es dotarà el pavelló per tal que es puga utilitzar d’ací a dos anys, ja que segons l’alcalde de Meliana, Josep Riera, “l’expedient ha passat ja al servici de contratació perquè n’inici el procés de licitació, que s’allargarà uns mesos. Després que s’haja adjudicat l’obra, hi ha un període d’execució previst de dihuit mesos”. El pavelló s’ubicarà dins de les instal·lacions del poliesportiu municipal.

Per a Riera, “en arribar al govern, ens vam trobar amb un expedient molt embolicat i encallat. Durant més d’un any, tant els tècnics municipals com els tècnics de la Conselleria han hagut de treballar per a acostar els criteris i els posicionaments tècnics i fer possible el projecte, que ja ha sigut aprovat pel Servici d’Infraestructura Esportiva de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport”.

En este sentit, la regidora d’Esports, Esther Garcia (PSOE), afirma que “la construcció del pavelló permetrà millorar i ampliar l’oferta d’activitats al poliesportiu i repensar i reordenar el conjunt de les instal·lacions, un treball que ja estem abordant. A més, ja hem previst actuacions complementàries per a optimitzar el futur pavelló”.

Finalment, Riera avança que “a més, tota la zona anirà tenint una transformació urbanística significativa, ja que hi concidiran diversos projectes importants”. Així, a més del pavelló cobert i del conjunt del poliesportiu, allí ja es troba el CEIP El Crist i, tot seguit, hi ha un dels sòls dotacionals educatius previstos en el Pla General d’Ordenació Urbana on podria ubicar-se el centre nou d’educació infantil i primària programat per la Conselleria d’Educació. Tancant tota esta zona clarament educativa i esportiva transcorrerà el futur Anell Verd metropolità. La via verda  esdevindrà fonamental per a l’accés a tota esta àrea, des del nucli urbà, amb criteris de mobilitat sostenible .

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.