Marco nomena oficialment als pregoners del 75 aniversari de les festes de la Magdalena

26

El saló de plens de l’Ajuntament de Castelló ha acollit aquest matí l’acte de nomenament dels pregoners de la Magdalena 2020, en el qual l’alcaldessa, Amparo Marco, ha fet oficial l’elecció de José María Prades Manzano i Marc Osorio Cazorla com a pregoner i pregoner infantil, respectivament, del 75 aniversari de les festes fundacionals de la ciutat. Un encàrrec que han acceptat tots dos davant desenes de membres de col·lectius festers, entre ells expregoners, les reines de les festes Carmen Molina i Gal·la Calvo, les dames de les seues respectives corts d’honor, la regidora de Festes, Pilar Escuder, i altres representants de la corporació municipal.

Després d’acceptar el càrrec i sonar la Marxa de la Ciutat, Prades i Osorio han cantat el Pregó. Prades, els versos de l’insigne poeta castellonenc Bernat Artola i Tomás, anunciant a la ciutat la festa; i Osorio, el de l’altre cèlebre poeta de Castelló Vicent Pau Serra i Fortuño, anunciant la festa dels xiquets i les xiquetes. L’alcaldessa ha donat l’enhorabona a tots dos «per ser la meua veu per a dir a la ciutat de Castelló que ja el dia és arribat de la nostra Magdalena» i dirigint-se al públic ha dit que confia que «entre tots i totes fem del 75 aniversari de la Magdalena, les millors festes del món».

El pregoner ha agraït l’encàrrec de l’alcaldessa i ha instat als presents a «viure el pregó amb il·lusió i amor per les festes i les tradicions», mentre que el pregoner infantil ha reconegut que per a ell «recitar el Pregó és la culminació de la meua trajectòria festera infantil i un somni complit».

José María Prades Manzano (Castelló de la Plana, 1973) és el pregoner de les festes de la Magdalena de 2020. Enginyer Tècnic en Obres Públiques. Del seu currículum fester destaca el seu càrrec com a pregoner infantil de l’any 1984. Té el Fadrí d’Argent i el Fadrí d’Or. És membre del quartet vocal que va interpretar a capella el Pregó a quatre veus, juntament amb altres cançons tradicionals, amb la Tradicional Orquestra de Castelló (*TOC), cantant arranjador vocal de la versió del Rotllo i Canya interpretat en directe en la galania de la reina de les festes del 2016 i cantant i percussionista del grup Rosa de Maig. Va ser nomenat Adelantat de la colla l’Aljama, és membre de la comissió de la Gaiata 1 des de 1982 i cavaller de la Conquesta des de 1975.

Marc Osorio Cazorla (Castelló de la Plana, 2009) és el pregoner infantil de les festes de la Magdalena de 2020. Estudia 5é de Primària en el col·legi Mater Dei. Durant sis anys va formar part de la comissió infantil de la Gaiata 4 l’Armelar, i altres tres ha estat en la comissió infantil de la Gaiata 18 Cremor. L’any passat va formar part de la comissió infantil de la Gaiata 15 Sequiol, com a president infantil, del qual és porta-estendard infantil aquest 2020. Ha rebut les recompenses de Fadrí d’Argent i Fadrí d’Or.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.