Manises celebra les Jornades per a la Recuperació de la Memòria Històrica

630

La Regidoria de Memòria Històrica de l'Ajuntament de Manises ha organitzat una sèrie d'activitats gratuïtes, del 10 al 20 d'abril, per celebrar les seues Jornades per a la Recuperació de la Memòria Històrica.

La inauguració de l'exposició Manises 1939: cartes robades, censurades, segrestades serà l'acte que donarà tret d'eixida a aquestes jornades el dimarts dia 10, a les 19.30 hores, a la Casa de Cultura. L'objectiu d'aquesta mostra és donar a conéixer una sèrie de missives originals de manisers presos pel franquisme que van ser enviades als seus familiars i mai arribaren a la seua destinació.

L'endemà, dimecres 11 d'abril a les 19.30 hores, es projectarà el documental El Terrer, un poble emmudit a l'Auditori Germanies, amb un posterior debat que comptarà amb la presència del director del reportatge Óscar Navarro.

El dijous dia 12 per la vesprada estan programades dues activitats. La primera, a les 17.30 hores, serà una visita guiada a l'exhumació de la Fossa 22 del cementeri de Paterna, on van ser afusellades més de 2.000 persones, 43 de les quals són de Manises. Per assistir a aquesta visita és necessari fer una reserva cridant al telèfon 961545116, extensió 7203, ja que té un aforament màxim de 50 persones.

Seguidament, a les 20.00 hores a la Casa de Cultura, es realitzarà una visita guiada a l'exposició Manises 1939: cartes robades, censurades, segrestades. Aquesta activitat es tornarà a repetir el dijous 19 d'abril a la mateixa hora.

El dissabte 14 d'abril, la sala Vicent Ros de la Casa de Cultura albergarà a les 20.00 hores el concert per la memòria històrica Siempre Abril amb el cantaor flamenc Juan Pinilla, la cantautora Lucía Sócam i el guitarrista David Caro.

Enguany, les Jornades per a la Recuperació de la Memòria Històrica es clausuraran el divendres 20 d'abril, a les 19.30 hores, amb una xarrada informativa a la Sala Vicent Ros de la Casa de Cultura a càrrec dels arqueòlegs responsables de l'exhumació de la Fossa 22 del cementeri de Paterna (Arqueoantro) i un posterior homenatge als manisers afusellats pel franquisme.

La regidora de Memòria Històrica de l'Ajuntament de Manises, Pilar Gómez, vol “animar a tots els ciutadans, tant de Manises com dels voltants, a què no perden l'oportunitat d'assistir a aquestes interessants activitats que s'han programat amb la finalitat de donar a conéixer les conseqüències repressives de la Guerra Civil”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.