L’Institut d’Estudis Comarcals de l’Horta Sud galardona al poeta Antoni Ferrer i als fundadors de de Coinser

0
107

Alfafar. Vela Latina. II regata exhibicion

L’Institut d’Estudis Comarcals (Ideco) de l’Horta Sud ha instituït enguany el I Premi Carmen Valero a la Promoció de la Cultura Valenciana. El guardonat en esta primera edició és Antoni Ferrer, poeta, professor de valencià jubilat i col·laborador de revistes literàries i culturals escrites en la nostra llengua, especialment Saó, el qual va treballar a Beniparrell entre 1978 i 1983 com a rector de l‘església de Santa Bàrbara, des d’on va impulsar iniciatives cíviques i culturals de promoció de la cultura valenciana.

Antoni Ferrer (l’Alcúdia de Crespins, 1943), membre del consell de redacció i col·laborador de Saó des de 1976, ha estat rector en diverses poblacions valencianes, entre elles Beniparrell entre 1978-1983. L’any 1985 va abandonar el sacerdoci. Durant bastants anys ha compaginat la tasca docent amb la de poeta i col·laborador en diverses publicacions. Antoni Ferrer és autor d’una prolífica obra poètica, entre les que destaquen Partitura laberint (1984) que va rebre el Premi Ausiàs March, Cançó de bressol per ajudar a bendormir galàxies (1986) i Bagatel·les (1990). Posteriorment ha publicat Cant espiritual (1992), Pietà (1993) i Cant temporal (2000). Ha participat també en obres col·lectives d’homenatge a Joan Fuster, Joan Brossa, Vicent Andrés Estellés i Joan Valls. Així mateix, Antoni Ferrer ha desenvolupat l’ofici de mestre principalment a l’IES Cid Campeador de València, alhora que ha escrit crítica literària en les revistes L’Aguadolç, Reduccions, Qüestions de la Vida Cristiana i Passadís.

El lliurament del premi Carmen Valero tindrà lloc el proper 9 de maig a Beniparrell, en el transcurs del tradicional Sopar Comarcal de l’Iideco. En el mateix acte es presentarà el llibre Mestres de la República a l’Horta Sud. Il·lusions trencades, vides partides, de Wilson Ferrús, que és fruit del XIXé Premi d’Investigació de l’Horta Sud convocat per l’Ideco. Aquesta obra d’investigació històrica compta amb el suport i copatrocini de Caixa Popular i els ajuntaments d’Albal, Alaquàs, Mislata, Quart de Poblet, Picanya i Picassent.

En el Sopar Comarcal acte tindrà lloc també el lliurament del VII Premi Quico Moret de la Concòrdia als fundadors de la Cooperativa Industrial de Serveis (Coinser), embrió del cooperativisme modern valencià, des d’on van sorgir cooperatives tan importants per a la comarca com  Consum, Caixa Popular, Florida Centre de Formació, Escola Professional Agrícola l’Horta i la Nostra Escola Comarcal.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.