L'exit de la novena edició anima als organizadors a preparar ja el X Festival Residències de Música de Cambra de Godella

646

El Festival Residències de Música de Cambra de Godella tanca la seua IX edició amb un bon sabor de boca, amb la que els organitzadors encaren amb optimisme la X edició, que tindrà lloc l'any 2018.

Durant els 10 dies que ha durat el festival, més de 30 artistes nacionals i internacionals han passat pels escenaris del Teatre Capitoli i Vila Eugènia, oferint els seus repertoris. Cal destacar la presentació del festival per part del violinista mundialment reconegut Fabio Biondi, que oferí un monogràfic de Paganini.

També el prestigiós ensemble internacional Brodsky Quartet mostrà el seu bon fer davant el públic al concert inaugural, junt al clarinetista godellenc Joan Enric Lluna, director del festival.

Especialment novadora va ser la posada en escena de Cinc cançons de pau, del britànic Paul Barker. L'obra, amb uns textos colpidors en boca de l'actor Enric Benavent i en veu de la soprano Quiteria Muñoz, van emocionar el públic, el qual va poder apreciar la força dels poemes gràcies a la projecció dels textos.

Altre dels concerts més emotius del festival va ser el homenatge al Mestre Manuel Palau, músic injustament oblidat i del qual el festival ha recuperat el seu Quartet en estil popular. Palau encarnà l'esperit de la música hispana del segle XX amb fort accent valencià.

Tampoc va faltar la pura música de cambra, amb músics de la talla de Joseph-Maurice Weder, Susanna Gregorian, Cecilia Bercovich, Juan Carlos Garvayo, Higinio Arrué, Toni Garcia i un llarg etcètera.

Durant el festival, més de 20 alumnes han assistit diàriament a classes amb músics referents en els seus instruments. A més, han pogut participar en diferents classes magistrals i xerrades, oferides pels artistes convidats del festival. Els alumnes han pogut mostrar tot el que han aprés al seu propi concert, que va tindre lloc a Vila Eugènia.

El concert del cloenda, a càrrec de l'ensemble del festival i diferents grups joves talents,  va ser el colofó a deu dies plens de bona música de cambra a Godella.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.