Les sol·licituds de llicències d'obra a Catarroja arriben a nivells previs a la crisi econòmica

10 lecturas

La Regidoria d'Urbanisme de l'Ajuntament de Catarroja ha concedit un total de 301 llicències d’obra en l’any 2017. La xifra implica que la demanda de llicències per a obra major, menor i declaració responsable continua en augment des de l’inici de legislatura. Així, les últimes dades conegudes indiquen que s’han atorgat 43 llicències més que en 2016 i 120 més respecte a l’any 2015. D’esta manera, les tramitacions d’expedients d’obra es recuperen i se situen als nivells previs a la crisi econòmica.

En total, des d’Urbanisme s’han tramitat vora 900 expedients en 2017, del quals 301 fan referència a permisos d’obra. Concretament, 43 s’han atorgat per a la realització d’obra major, és a dir, per a aquelles actuacions que, per exemple, modifiquen l’estructura d’un edifici.

Tanmateix, la major part de les llicències concedides anaven destinades a l’obra menor i la declaració responsable d’obres. Estos permisos són necessaris per a realitzar intervencions més senzilles i que comporten una menor inversió econòmica. En total, se n’han tramitat 258 expedients.

Rehabilitació d’habitatges unifamiliars

D’entre totes estes llicències, 26 s’han destinat a la rehabilitació d’habitatges unifamiliars –17 per a obra major i 9 per a obra menor–, una xifra que també creix respecte als 20 permisos que es concediren en 2016 o els 16 de l’any 2015.

El regidor d’Urbanisme, Martí Raga, ha destacat el treball dels funcionaris del departament de Territori perquè “amb els mateixos recursos personals que es tenien en 2015 s’ha aconseguit recuperar uns nivells de tramitació que fa anys que no es veien a Catarroja”.

La rehabilitació i la recuperació dels barris són la prioritat de l’Ajuntament de Catarroja i estes xifres posen en evidència la complicitat de la ciutadania amb les noves polítiques públiques en matèria d’urbanisme i planejament”, ha conclòs Raga.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí