Les falles de Torrent demanen que es mantinga l’IVA reduït per als monuments i no puje fins el 21%

0
33

Per al municipi de Torrent, les falles són una festa que vertebra a tota la població, i durant anys s’ha encarregat de mantindre i potenciar les seues tradicions, la seua llengua i la seua cultura. Amb l’objectiu de mantindre la festa amb la qualitat que mereixen, la Junta Gestora de les Falles de Torrent i l’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, han unit les seues forces sol•licitant al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques el manteniment del tipus d’IVA reduït en els monuments fallers a través de dos escrits.
Els monuments fallers comptaven amb un tipus d’IVA reduït del 8%, “amb la recent pujada del mateix en un 21% les falles perdrien qualitat i no podrien mantindre el nivell d’anys anteriors”, asseguren des de la Junta Gestora de les Falles de Torrent que ha sol•licitat el manteniment del tipus d’IVA reduït que ara s’estima en un 10%.

Després d’una reunió entre els presidents de les 29 comissions falleres del municipi, es va realitzar un escrit en el que la Junta Gestora de les Falles de Torrent al•lega que “els monuments són l’eix central de la nostra centenària festa, i la pujada del tipus d’IVA fins al 21%, repercutiria notablement en la qualitat dels mateixos, i per tant, en el prestigi de la nostra festa, a la que recentment li va ser acceptada la seua candidatura per a ser reconeguda com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat”.

L’alcaldessa ha recolzat la sol•licitud de la Junta. “Em sume a la petició de la Junta Gestora de les Falles de Torrent i a les juntes locals falleres d’altres municipis que han sol•licitat que l’IVA repercutit sobre el preu dels monuments continue sent el reduït”, ha destacat en el seu escrit el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro.

Austeritat

En la línia de la reducció de gastos, en la Junta Gestora de les Falles de Torrent, el passat mes de juny es va decidir suprimir el monument de la Falla Municipal i destinar eixe gasto a partides amb major necessitat. “Una mesura de responsabilitat aplicada des del consistori torrentí, quan a més es va reduir un 40% el pressupost de les Festes Patronals d’enguany”, assenyalen des de l’equip de Govern.

Les 29 comissions falleres del municipi fan un esforç any rere any per a traure els seus monuments fallers avant i celebrar la seua setmana fallera. “La pujada d’un 21% de l’IVA només portaria a les falles de Torrent, i a les de la resta de municipis de la província de València, a tindre unes falles de baixa qualitat, amb el consegüent desprestigi que això comporta en una festa que lluita per aconseguir ser declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat”, conclouen.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.