L'associació Mariola Verda alerta d'unes obres fetes sense permís a la Masia del Somo

37

L’associació Mariola Verda, una associació de voluntariat, mediambiental amb més de 25 anys d’història que intenta protegir tot allò que envolta al Parc Natural de la Serra Mariola, ha alertart en un comunicat fet públic este dilluns d'unes obres fetes, segons afirmen, sense els corresponents permisos que afecten seriosament a la integritat i equilibri de l'entorn natural de dit Parc Natural.

L'associació assegura que a la Masia del Somo, s'hi han portat a terme unes obres que "segons ens han informat, no disposen dels permisos necessaris per a realitzar-les. A més, hem observat que han obert unes rases en la meitat de la massa forestal i algun abancalat per tal de portar, en un futur, la llum i l’aigua des d’una altra finca de la seua propietat", han assenyalat.

Mariola Verda indica que els propietaris d'aquesta Masia "han posat uns pals al perímetre de la finca per a després poder col·locar una tanca". Per a realitzar aquesta actuació, asseguren, també necessiten el permís de la Conselleria, i a dia de hui, "ens han dit que no el tenen. A la zona més propera a la masia també observem que hi ha una altra tanca i no compleix els requisits corresponents, ja que no és una tanca cinegètica, la qual haurien de llevar i posar una que sí complira la legislació vigent", indiquen.

El dia 3 de desembre des de Mariola Verda varen comunicar al Parc Natural, l’Ajuntament de Bocairent i l’agent medioambiental de la zona, la situació que estava ocorrent a la finca del Somo. "Després de comunicar-nos que les obres estaven parades, la nostra sorpresa va ser, quan el dia 5 de desembre, ens vam desplaçar fins allí i les obres ja estaven acabades, amb els bancals llaurats per a intentar dissimular l’actuació portada a terme", asseguren.

"A més a més, com van ser sabedors que els fets que allí estaven passant sabien comunicat a les persones pertinents, sembla ser que van decidir tallar alguns pins i tallar el pas en alguns camins i sendes a vehicles de motor i sense", afirma Mariola Verda. "També van llaurar un camí molt proper a un abancalat", conclouen.

Les imatges són certament Afegir que també s’estan portant a terme unes obres de restauració de la masia, les quals segons ens han comunicat, sí que disposen dels permisos pertinents".

A criteri de Mariola Verda, estes actuacions en el Parc Natural van molt més allà de les incloses en els treballs de restauració de la Masia, per a les quals sí que es compta amb els pertinents permisos.

El Decret 178/2005, de 18 de novembre, del Consell de la Generalitat, pel que s'estableixen les condicions dels closos en el medi natural y dels tancaments cinegètics, diu que aquest tipus de tanca (...) ha de ser compatible el seu objecte amb la lliure circulació de la fauna silvestre, encara que també cal destacar que hi ha una sèrie de excepcions a aquesta regla general, com ara les tanques de protecció d’infraestructures, explotacions industrials o instal·lacions esportives o recreatives no relacionades amb l’activitat cinegètica, les tanques de explotacions ramaderes, etc.

En tot cas, és necessari demanar una autorització, justificant la necessitat de l'obra a la Conselleria de Agricultura i si s'autoritza, contemplar els condicionants abans mencionats.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.