L’Ajuntament es nega a entregar una certificació d’un acord plenari de 1994 tot i la recomanació del Sindic de Greuges

0
51

L’Ajuntament de Picanya encara no ha entregat a Compromís per Picanya una certificació d’un acord plenari del 28 de setembre de 1994 demandada fa mes de 16 mesos i que el Sindic de Greuges resolgué a favor del regidor en maig d’enguany.
El 27 de juny mitjançant el regidor de Compromís Xavier Rius demanà per primera vegada per registre d’entrada el 27 de juny de 2011, reiterada la petició el 4 d’octubre del mateix any i el 10 de gener del 2012.

El 24 febrer d’enguany, el regidor presentà una queixa davant el síndic de Greuges, el qual, després de diversos requeriments, aconseguí que l’ajuntament l’informara i dictà una resolució on feia constar una resolució on recomanava a l’Ajuntament l’entrega de la certificació ja que eixa actuació no era “respectuosa amb el dret que assisteix al demandant”.

També la resolució del Sindic de Greuges li recordava que no sols els regidors tenen dret a certificacions d’acords, “si no també tots els ciutadans, i que en els cas dels regidors tenen un dret privilegiat d’informació per garantir les funcions que democràticament la ciutadania li ha atorgat, de control i supervisió de l’exercici del poder institucional d’entre d’altres”.

El 28 de juny, el Síndic informava al regidor que l’ajuntament havia acceptat la resolució dictaminada, “la sorpresa és que malgrat l’empara legal i el compromís amb el Síndic, a data del plenari (8 de novembre), no ha estat rebuda la documentació”, segons Rius.

El regidor ha indicat què “sembla mentida que un dirigent històric socialista, actue contra la participació, transparència i bon govern” i “després ens acusa de judicialitzar la política, però amb aquestes actituds contràries a tots els principis normatius, no podem abaixar el cap i hem de ser ferms en allò que la llei ens atorga com a dret i com a responsabilitat amb la representació dels ciutadans i ciutadanes que ens votaren”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.