L’Ajuntament de Moncada acull una exposició amb més de 200 joguets antics i de col·lecció

870

L’exposició de joguets antics i de col·lecció es va inaugurar a la sala Ausiàs March de l’Ajuntament de Moncada el passat divendres 15 de desembre. La mostra, formada per unes 200 peces ordenades cronològicament que repassen l’evolució d’estos objectes en els últims 100 anys, estarà oberta al públic fins al 23 de desembre i es pot visitar entre les 18 i les 20 hores.

L’alcaldessa de la localitat, Amparo Orts, va aprofitar l’acte inaugural per a presentar dos noves iniciatives desenvolupades per l’oficina de promoció del valencià dirigida a les persones més joves: el catàleg de regals en valencià que es poden adquirir a les botigues de la ciutat i la carta per als Reis d’Orient en la nostra llengua. Els dos documents es repartixen gratuïtament a l’exposició.

Des de la Sociedad Científica Vida Silvestre, entitat organitzadora de la mostra, van explicar com d’una col·lecció privada de joguets va sorgir la idea de presentar tota una retrospectiva històrica d’estos elements. També van valorar el treball realitzat junt amb l’Ajuntament de Moncada i van expressar el seu desig de tornar a treballar conjuntament en el futur.

A més de joguets, molts d’ells valencians, l’exposició mostra anuncis antics d’estos objectes i presenta alguns còmics històrics, elements que també foren admirats per les persones assistents a la inauguració, que pogueren gaudir d’un vi d’honor en finalitzar l’acte.

@hortanoticias en Telegram

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.