L’Ajuntament d’Alcoi clausura una planta baixa de l’antiga estació de tren

4 lecturas

Durant la primera setmana de l’any, l’Ajuntament d’Alcoi va rebre la denúncia que una persona estava pernoctant en una planta baixa abandonada, situada en unes dependències contigües a l’antiga estació de tren. Aquesta planta baixa de propietat privada havia sigut, fins ara, ocupada de manera temporal però no s’havia pogut actuar per part de l’Ajuntament, ja que no es complien els requisits necessaris. Davant la denuncia, es va personar la policia per identificar a la persona, detectant-se que podia tractar-se d’un cas d’abandonament d’una persona d’edat avançada per part de la família.

Des de l’Ajuntament i Creu Roja Alcoi es va actuar immediatament, la persona va ser reubicada i es va gestionar la seua situació, investigant-se si realment ha sigut un abandonament, i cobrint totes les necessitats personals i de sostre de l’individu.

Davant de la situació d’emergència, per part de l’Ajuntament, es va poder netejar l’espai per part de les brigades municipals, trobant-se en una greu situació d'insalubritat, i procedir a paredar els accessos perquè no es produïsquen casos de conductes delictives en l’espai.

Coincidint amb els temps, saltava també a les xarxes socials, per part d’un partit polític, la crítica al govern sobre la política d’habitatge, davant la situació d’una persona amb un problema de «sensellarisme», que dormia a un caixer automàtic del barri de Santa Rosa. Aquesta dona atesa per una entitat social de la ciutat des de fa temps, acull al centre de dia de l’entitat però, es nega a dormir als llocs oferits.

Des de la regidoria de Polítiques Socials, es destaca la tasca realitzada per diferents entitats socials i els serveis municipals en aquests tipus de casos. Igualment, la regidora, Aranza de Gracia, alerta del perill que suposa fer demagògia amb temes com el «sensellarisme».

De Gracia explica: «En polítiques socials, aquest govern creu que hem de centrar-nos en «FER AMB» y no «EN FER PER».  És important ser conscients que, en determinats casos, la solució no és la que  personalment pensem que és més adient. Sempre hem de mirar a la persona, amb tots els seus condicionants, diferents d’altres, tenint en compte que són persones que prenem les seues pròpies decisions. Parlem de problemàtiques concretes i que sempre que són detectats, se’ls atén. Fer demagògia d’alguns casos, sense ni tan sols preocupar-se abans per saber què hi ha darrere, és no respectar la feina dels professionals que els atenen i caure en la demagògia política on és més important un titular per criticar al govern que preocupar-se pel que li passa a un alcoià o alcoiana».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí