El CEE Torrepinos de Torrent exposa el projecte EncuadrARTE a la Casa Municipal de Cultura de Sagunt

381

La Casa Municipal de Cultura de Sagunt acull de dimecres 8 al divendres 31 de gener la mostra EncuadrARTE del col·legi d'Educació Especial Torrepinos de Torrent, un projecte que consistix a reproduir, a través de la fotografia, alguns dels retrats més famosos de la història de l'art en què el protagonista és l'alumnat que encarna els personatges de les obres seleccionades. La inauguració tindrà lloc el mateix dimecres, 8 de gener, a les 19 hores.

El procés de selecció de les peces originals d'este projecte, que va nàixer a l'estiu de 2015 mentre el professorat del centre treballava en la programació del nou curs, havia d'atendre dos premisses, «d'una banda, disposar d'una alumna i un alumne que s'ajustara al personatge que havien d'interpretar i, d’una altra, que el centre comptara amb els recursos necessaris per a reproduir els elements que componen la fotografia, tals com decorat, vestuaris o maquillatge», segons explica el professorat.

La classe d'Educació Artística i Plàstica va ser el lloc en què l'alumnat va pintar i va dissenyar els fons necessaris per a replicar els retrats seleccionats. Pel que respecta al fotògraf que es va encarregar de l'aspecte tècnic i que va capturar estos instants de joc i treball previ, va ser el pare d'una de les alumnes, Juan Miguel Esteve.

L'equip d'EncuadrARTE declara que este projecte «s'ha convertit en un estímul, per això continuarem treballant i pensant en nous projectes, ja que volem crear noves xarxes entre l'educació ordinària i l'especial que ens permeta compartir experiències i així continuar avançant cap a una societat més inclusiva».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.