La Plaça de la Cultura augmentarà l’àrea infantil i la zona enjardinada amb una inversió de 200.000 euros

0
78
Bankia

La Plaça de la Cultura canviarà la seua fisonomia. L’Ajuntament està realitzant les obres de millora i modernització en aquest emblemàtic espai urbà. El pressupost de l’obra arriba a els 204.551 euros i afecta a una superfície de 4.210 metres quadrats. Les obres finalitzaran abans d’aquest estiu i es duran a terme tenint en compte els suggeriments realitzats pels veïns de la zona.
L’actuació transformarà la plaça en un espai “acord als nous temps”, seguint les polítiques municipals de construir un urbanisme verd i accessible pensat per a les persones, tal com s’ha fet en la remodelació integral de les places d’Europa i Corts Valencianes. Les obres en la Plaça de la Cultura consisteixen en una reordenació integral i millora de la plaça per a aconseguir el seu màxim rendiment per part dels usuaris.

Principals actuacions

La nova plaça tindrà una pista de joc més gran (de 25×50 metres quadrats) amb un vallat perimetral per a separar aquest espai de les zones de descans i de jocs infantils. També es mantindrà tot l’arbrat existent però, a més, “s’amplia la zona enjardinada amb noves plantacions, principalment tanques i 40 arbres nous”.

A més, la plaça disposarà de reg per degoteig automàtic i de més seguretat per als xiquets amb la instal•lació d’un pis de cautxú de 222 metres quadrats en la zona de jocs infantils, amb l’objectiu d’evitar cops i ferides dels xiquets. També disposarà de 17 bancs nous i quatre papereres.

El projecte inclou la construcció de vorades i baranes per a la protecció del jardí de tanques i la instal•lació de 35 bolardos fixos i nou extraíbles en els tres accessos per als vianants per a evitar l’entrada de vehicles.

El regidor d’Urbanisme i Medi Ambient, Francesc Ferrer, anunciava que la inauguració serà en maig i va explicar les actuacions que s’estan fent, tenint en compte les peticions veïnals, com ara el canvi de mobiliari urbà i dels jocs infantils, la instal•lació de tancs que delimiten les zones de joc, així com la construcció de zones de jocs per als adolescents per a la pràctica del futbol i bàsquet i la creació de zones enjardinades.Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here