La Passejada del guió obri les festes de Sant Blai de Torrent

0
1 lecturas

Com és costum cada any, Torrent va donar la benvinguda a les festes de Sant Blai amb la tradicional Passejada del guió.

La parròquia de Sant Lluís Bertran va acollir els primers actes relacionats amb esta festa, amb una missa i la imposició de medalles als xiquets i xiquetes que seran clavaris.

Torrent. Passejada del guió

Al final de la cerimònia, les clavariesses van llegir el vers a Sant Blai, en el qual es recorden les gestes del sant que va salvar un xiquet de morir ofegat.

Les celebracions van continuar amb el recorregut de la Passejada pels carrers de Torrent, en què participaren els clavaris llançant caramels a la gent que va presenciar la desfilada. Alfred Costa, regidor de l'àrea d'Activitats Lúdiques i Tradicionals, i Encarna Lerma, regidora de l'àrea de Drets Personals, no es van voler perdre aquesta cita amb la qual es convidà tots els veïns de Torrent a participar en estes festes tradicionals.

Els membres de la Confraria de Sant Blai també han fet entrega de gaiatos i sanblaiets als membres de la corporació municipal. Estos dolços són tradicionals en les celebracions del dia de Sant Blai. L’alcalde, Jesús Ros ha volgut agraïr el detall als membres de la confraria i els ha rebut a la seu de l’Ajuntament.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí