La Conselleria de Participació dicta mesures preventives contra el COVID-19 per a les oficines PROP

47

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, a través de la Direcció General de Transparència, Atenció a la Ciutadania i Bon Govern, ha dictat una sèrie de mesures preventives per a la xarxa d’oficines PROP davant l’actual situació i amb la finalitat de lluitar contra l’extensió del COVID-19.

Es recomana a la ciutadania, en la mesura que siga possible, dirigir-se a través de canals d’atenció no presencials: la Guia PROP electrònica, així com al servei 012 en els seus vessants de veu i de xat en text. Per a la presentació de documents en les oficines de registre es recomana orientar a la ciutadania a l’ús de la seua presentació electrònica.

Mesures a adoptar

Com a mesures de prevenció per a evitar la concentració de persones en les oficines, la Direcció General d’Atenció a la Ciutadania insta a que el servei es preste, exclusivament, mitjançant el sistema de cita prèvia, sempre que siga possible. A més les pantalla del gestor d’espera només podran ser utilitzades pel personal de l’oficina.

Respecte a l’aforament del centre, donada la diversitat de les oficines, es deixa a criteri del director o directora de l’oficina limitar el mateix, si fora necessari, per a evitar la concentració en les zones d’espera.

Personal de les oficines PROP

Aquestes mesures també inclouen recomanacions per al personal d’atenció a la ciutadania en les pròpies oficines, tals com comunicar al personal coordinador d’aquestes si es presenten símptomes de febre, tos o insuficiència respiratòria, i no es pot acudir a treballar, o si es detecta un cas de coronavirus en la plantilla.

El personal podrà utilitzar també el telèfon disposat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública (900300555).

Respecte a les mesures de neteja i higiene, en la mesura que siga possible, s’adequaran els llocs d’atenció directa a la ciutadania a fi de mantindre una mínima distància de seguretat, segons recomanació de les autoritats sanitàries i de l’Instituto Valencià de Seguritat I Salut en el Treball (INVASSAT). Per aquest efecte, s’arbitrarà una senyalització de la zona de distància amb un adhesiu o un altre element.

A més, s’incrementaran les tasques de neteja i desinfecció dels llocs de treball, de manera que s’incidisca, de manera més freqüent, en taules de treball i d’atenció al públic, pantalles i teclats d’ordinadors, passamans de baranes, filtres d’aire condicionat, etc. Així mateix, s’evitarà, en la mesura que siga possible, la utilització dels ascensors.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.