El grup l’Olivar de la Unió Musical d’Alaquàs celebrarà el seu 20 aniversari

667

El grup l’Olivar de la Unió Musical d’Alaquàs, guardonat recentment en els Premis Castell d’Alaquàs per la seua història i trajectòria, celebrarà el proper diumenge 23 d’octubre l’acte central del seu 20 aniversari. L’actuació forma part del cicle de Concerts de Tardor que cada any organitza l’Ajuntament d’Alaquàs amb motiu del 9 d'Octubre.

El grup l’Olivar de la Unió Musical d’Alaquàs

L’actuació estarà protagonitzada pel grup l'Olivar i per la Banda Simfònica de la UMA i a través d’ella es mostrarà el que s’enten per música i danses tradicionals. Els seus components oferiran tot un conjunt de cants i balls populars que des de temps immemorials s’han ballat a les terres valencianes. “Albaes", seguidilles, fandangos, valencianes, jotes i boleros, tota una riquesa musical que mostrarà el treball realitzat per aquest grup al llarg de la seua trajectòria.

La UMA, un dels pilars clau de la música i la cultura de la ciutat, té com a pilar fort el Grup l’Olivar, que representa la història i folclore del municipi i de la música tradicional valenciana. Aquest XX aniversari deixa ben patent el gran treball que el grup ha realitzat. Nascut l’any 1966 per iniciativa d’un grup d’alaquasers amants de les tradicions, els quals propiciaren el seu naixement, el col·lectiu s’ha consolidat gràcies al treball incansable dels seus components. La seua finalitat és l’ensenyament i la interpretació de totes les manifestacions festives del nostre folclore popular que són interpretades per les seccions que composen el grup: ball, rondalla, cant i tabal i dolçaina. És un plaer sempre gaudir dels seus balls al carrer, a les Festes, al Castell, a l’Auditori.

Concerts de Tardor

El cicle celebra enguany la seua edició número vint-i-dos i en ella es pretén donar un protagonisme i un caràcter especial a una data tan representativa de la Comunitat Valenciana. La primera actuació van tindre lloc el passat 15 d’octubre i va estar protagonitzada Aquest cicle s’ha convertit en una cita ineludible de la vida cultural en el nostre municipi i enguany presenta un any més, una edició en la qual les màximes de compromís amb el talent artístic i l’excel·lència estan presents en tots els concerts programats.

Són molts els artistes quen estan passant pels llocs emblemàtics on es celebren els concerts, el Castell Palau d'Alaquàs i l’Auditori Nou d’Alaquàs. A més, el cicle torna a tindre un color eminentment alaquaser ja que moltes de les actuacions estan protagonitzades per músics i veus de la nostra localitat.

El programa està pensat per a totes les edats, i té com a objectiu acostar a la ciutadania la música i fomentar la creació de nous públics. Tots els ciutadans i ciutadanes estan invitats a participar en els Concerts de Tardor, a descobrir i aprendre sobre el nostre llegat musical més proper i a gaudir dels espais d’Alaquàs de la millor manera possible.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.