Foios inverteix 164.000 € en millorar el Polígon de la Jutera

924

L'Ajuntament de Foios invertirà enguany 166.000 € en la millora de la urbanització del Polígon de la Jutera, 98.000 € dels quals procedeixen d’una subvenció de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), que finança al 60% l’actuació dins del programa de millores de les infraestructures d’àrees empresarials.

El polígon de la Jutera està situat en la CV300, antiga Carretera de Barcelona, i té el seu origen en la fàbrica de Jute que s'instal·là als anys 20 del segle passat i aplegà milers de treballadors de tota la comarca. La bona comunicació amb les grans vies, li dóna un important avantatge competitiu i a pesar que s’estan instal·lant noves empreses, està desfasat i li manquen infraestructures bàsiques, per la qual cosa s’ha d’abordar la seua actualització, augmentar la seua seguretat viària i dotar-lo d’una imatge més moderna.

Per altra banda, el principal vial del polígon, l'Avinguda del Cid, és també un important accés a la població, la qual cosa resulta molt atractiu per a les empreses instal·lades, però al mateix temps, la seua precària urbanització converteix esta via en insegura, i és necessari escometre les obres de remodelació projectades per donar-li seguretat, millorar la imatge i cobrir les necessitats actuals del polígon.

En opinió de l’alcalde, Sergi Ruiz, “estem en un moment idoni per a incorporar millores al polígon de la Jutera, perquè hi ha interès per l’antiga Carretera de Barcelona i l’actual CV300, com s’ha demostrat al Polígon del Molí, on en els últims temps també s’estan instal·lant importants empreses que busquen esta localització i que necessiten millors infraestructures”.

En eixe sentit, recentment  l’Ajuntament va encarregar un estudi de viabilitat del Polígon de la Mar, a l’altre costat de la Carretera de Barcelona, pendent d’urbanitzar des dels anys 90 i que ha proporcionat als propietaris. L’alcalde està convençut que “les empreses estan interessades en sòl en els pobles de l’àrea metropolitana de València, ben comunicats i amb polígons atractius, com pot ser Foios i tant el Polígon de la Jutera com el del Molí, són una oportunitat”

L'objectiu de l’acció és millorar les infraestructures del polígon i modernitzar la seua imatge, oferint millors serveis a les empreses implantades i atraure noves activitats que ocupen parcel·les i naus actualment sense ús. Entre les actuacions previstes hi ha l’execució de canalitzacions per la instal·lació de fibra òptica i de les actuals línies aèries, el carril bici per l'Avinguda del Cid i connexió amb l'antiga Via Xurra, la implantació de zones verdes en tota la xarxa viària del polígon, l’execució de la vorera nord de l'Avda del Cid i reparació de la resta de voreres i la millora de la senyalització de tot el polígon per augmentar la seguretat de vehicles i vianants.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.