Foios i Meliana tindran una Oficina Municipal d'Informació al Consumidor

1299

Hui s'ha signat el conveni entre #Foios i #Meliana de creació d'una Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) per als dos pobles, mitjançant la Unió de Consumidors de València, una de les associacions de consumidors més representatives del sector.

L'OMIC és una vella reclamació dels veïns de Foios i Meliana, que fins ara s'havien de desplaçar a València per atendre les seues necesitats en matèria de drets del consumidor. Així, el servei d'informació al consumidor començarà en el mes d'octubre i es prestarà durant dos dies a la setmana, alternativament, a Foios i a Meliana, i qualsevol veí de cadascun dels pobles serà atés indistintament.

Entre d'altres, l'OMIC prestarà serveis com ara informar al ciutadans dels seus drets com a consumidors; tramitar reclamacions per via extrajudicial; ajudar al consumidor en cas d'incompliment dels seus drets i garanties i realitzar campanyes d'educació perquè el consumidor assumisca una actitud de major acció i responsabilitat a l'hora d'exigir els seus drets.

A més, durant l'exercici 2017-2018, es duran a terme, entre d’altres, campanyes d'informació sobre els serveis locals d'informació al consumidor, rebaixes i granties, exercici dels drets del consumidor, rebut de l'electricitat i préstecs hipotecaris, arrendament i adquisició d'habitatges.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.